POISTOT (HO 19.11.2015)

Joka etusivulle! - Mainosnauha 10 000:lla sivulla! - Nettisanomat-sivustojen käynnit: 2014 joulukuu 147555


HELMIKUU 2015 - Lauantai 2015-02-07 - JYVÄSKYLÄ 2005 - Nro: B2

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Arkistokirjoituksia ja kuvia Jyväskylästä, sen nyt eläkkeelle jäävästä kaupunginjohtaja Markku Anderssonista ja vielä edeltäjän Pekka Kettusen erorahaprosessista. Myös hiukan muitakin henkilöitä ja asioita on mukana. Kriittinen ja mitään tekstiä tai kuvia poisjättämätön tarkastelu kronologisessa järjestyksessä alkaen maaliskuusta 2004.


2005

Nettisanomat  10.03.2005

 nettisanomat maaliskuussa 2005 torstaina 10.03.2005. Hetki historiaan, Hämeen linna. Isonna!


Elokuvalipulla kohtuuton hinta.
ANNI JÄMSEN Palokan koulu, 8B Jyväskylän maalaiskunta.

Finnkino myy elokuvalippujaan mielestäni aivan kohtuuttoman kalliilla. Yhdeksän euroa ja joissakin tapauksissa 11 euroa on todella suuri rahamäärä. Tiedän kyllä, ettei elokuvissa käynti ole tarkoitettukaan päivittäiseksi huviksi, mutta vaikka kävisin elokuvissa kerran kuukaudessa, neljätoistavuotiaan säästöni eivät riittäisi millään.

Jos vielä saa verrata markkoihin, niin 9-11 euroa tekisi 54-66 markkaa. Se taas tarkoittaa sitä, että lippujen hinta on noussut euroihin siirryttäessä. Markkojen aikaan lipun hinta ei missään tapauksessa noussut yli 50 markan. Markkojen jälkeen 9 euroa kuulostaa pieneltä määrältä, mutta sitä se ei ole!

Finnkino on hyvin suosittu, ja sen teattereissa käy paljon ihmisiä Luulenpa, että vaikka Finnkino pudottaisi yhdeksästä eurostaan puolet pois, se ei häviäisi mitään! Jos hinnat olisivat pienemmät, elokuviin menisi enemmän ihmisiä, ja Finnkinon voitot joko pysyisivät samana tai kasvaisivat.

Tiedän, että elokuvien ostaminen maksaa Finnkinolle paljon, mutta en millään voi uskoa, että yhdeksän euroa olisi pienin mahdollinen hintavaihtoehto. En tietenkään halua, että Finnkino rajoittaisi elokuvatarjontaansa, sen sijaan uskon, että esimerkiksi viisi tai kuusi euroa riittäisi aivan hyvin nykyisen yhdeksän sijaan.

Minä käyn melko paljon elokuvissa, mutta olen joutunut rajoittamaan harrastustani huomattavasti kohtuuttoman korkeiden hintojen takia. Koska Finnkino on Jyväskylän ainut elokuvateatteri, se voi nostaa hintansa niin korkealle kuin haluaa. Jos jyväskyläläinen haluaa mennä elokuviin, hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin Finnkino, ja sen Finnkino tietää vallan hyvin. En ymmärrä, miksei Finnkino voisi edes kokeilla hintojen alentamista.

Olen varma, että moni muukin minun lisäkseni kärsii elokuvalippujen korkeista hinnoista. Minulle on monta kertaa käynyt niin, että olen mennyt katsomaan jonkin elokuvan, ja pian sen jälkeen elokuvateattereihin tulee jokin toinen hyvä elokuva, jonka haluaisin mennä katsomaan, mutta eipä onnistu, koska rahat eivät riitä. Voihan olla, että en tiedä jotain seikkaa, joka pakottaa Finnkinon pitämään elokuvalippujen hinnat korkealla, mutta epäilen sitä. Joka tapauksessa Finnkinon elokuvaliput ovat aivan liian kalliita!

ANNI JÄMSEN
Palokan koulu, 8B
Jyväskylän maalaiskunta.Kuva: Elokuvissa on kiva käydä, mutta se on kallista. KUVA: PETTERI KIVIMÄKI.
Keskisuomalainen. Mielipiteet. Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Torstaina 10.02.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/03/10/elokuvalippu.htm

2005

Nettisanomat  17.03.2005

nettisanomat. "... koko laajuus jää ikuisesti pimentoon". "... vaihto tuhosi paljon todistusaineistoa". "... johto sai ... vihiä ennen todisteiden häviämistä"."Ikuisesti pimentoon". Kuva: Pertti Manninen torstaina 17.03.2005. 

Jyväskylä. 17.03.2005. Vasta pari-kolme ehkä neljäkin vuotta tässä unelmakuvassa näkyvä funkkishuoltoaseman kaareva osa ja sen katos moukaroitiin yhdessä päivässä maantasalle. Ainakin oltiin jo tällä vuosituhannella. Kaupunginjohtajan nimi oli Pekka Kettunen ja kaikki klassiset temput käytettiin. Jotkut jaksoivat hiukan metelöidä, mutta heidän taitonsa ei ollut kovin kehittynyt ja niin rakennus saatiin nurin jopa rakennuslain vastaisesti eräiden arvioiden mukaan.

Paikallehan on suunniteltu uutta uljasta konserttitaloa jopa arkkitehtikilpailuin ja kilpailun jälkeen tontista nirhottiin noin neljäsosa silloin voimansa tunnossa olleelle Soneralle. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan nimi oli Erkki Ikonen. Konserttitalo on jäänyt rakentamatta. Uppoavan laivan jättänyt "potkut saanut" kaupunginjohtaja huolehti vain omasta ja läheistensä hyvinvoinnista. Tiedotusmonopoli: sanomalehti Keskisuomalainen ja ilmaisjakelulehti Suur-Jyväskylän lehti olivat oudon voimattomia asiassa. Syytä eivät ole kertoneet, mutta ovathan ne arvattavissa.

Tästä piti tulla sydänverinen kertomus vanhan puolustamiseksi, mutta asiajutultahan tämä näyttää omastakin mielestäni. Ehkä joskus myöhemmin! Asiaan vaikutti varmasti sivun pohja, jossa oli valmiiksi ylläolevat Soneran teleurkintajutun ikuiseen pimentoonjääntihuolet. En asu itse Jyväskylässä, en Helsingissä. Silti katson suomalaisena oikeudekseni kantaa huolta myös kaupunkikuvan säilymisestä. Vaikutusmahdollisuuteni on tietenkin suuri: antaa kipinää ja tietoa ja viedä viestiä eteenpäin, edes hiukan.

Tähän lopuksi Jussi Kylätaskua: "Maailmanlopun manaaminen on yhtä politikoimista kuin sen kiistäminen. Ihminen käyttää joka tapauksessa maailmansa loppuun, hiukka ennemmin tai myöhemmin, kannattaako siitä kiihtyä? Se on meissä sisäänrakennettu lajiominaisuus. Jos ei Isä Jumala tätä menoa siunaisi niin antakoon tähtien sataa taivaasta! Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen nyrkki pystyssä huutanut tuomiota päällemme, ainoana vastauksena sisältä kumpuava rauha: jokin ihmisessä ryöstäytyi, kasvoi yli ääriensä, mitä sinä siitä?" 

Katkelma julkaistu nettisanomissa pari kuukautta sitten torstaina 13.01.2005 Jussi Kylätaskun poismenon johdosta. Katkelma on kirjasta "Killeri tulee".

Ylläoleva kuva yksinään on tämänkertainen pääkirjoitus, mutta sovinnaiseen tapaan voin siihen liittää myös tekstin. Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 17.03.2005.
juttuhan

Nettisanomat tänään torstaina 17.03.2005. 
Jyväskylä. "Kilpisenkadun ja Vapaudenkadun kulmassa ollut Bertel Strömmerin suunnittelema huoltoasema oli vuonna 1938 upouusi". Keskisuomalainen tänään torstaina 17.03.2005. Kuvateksti artikkelista "Yhtenäisestä puutalokaupungista kerrostalojen keskustaksi". Anita Kärki.

 

Artikkelin lopussa on tietoisku: "FM Jussi Jäppisen väitöskirja "Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin? Jyväskylän ruutuasemakaava-alueen vaiheet 1800-luvulta 2000-luvulle" tarkastetaan la 19.3 klo 12 Jyväskylän yliopiston Seminarium-rakennuksessa (S212). Kirjan on julkaissut Minervakustannus Oy. Kirjassa on 400 sivua, 830 kuvaa, karttaa ja piirrosta."

Nettisanomat tänään torstaina 17.03.2005. 
Joitakin sirpaleita aikaisemmasta ja hiukan uuttakin. Kuva:

 

Kuva on otettu vanhan lontoolaisen kaksikerrosbussin yläkerran ikkunasta Matka-Töysän järjestämällä kiertoajelulla Jyväskylän keskustassa nuoren seuralaisen kanssa. Kamera oli pieni halpamyymälän kamera, johon sormet eivät olleet vielä tottuneet. Kahvila Reimari ja Kehystysliike ovat jo muuttaneet pois ja talo odottaa rapistumistaan ja purkamistaan. Kauempana näkyvässä betonipäädyssä lukee punaisella "Anttila" ja katoksen alla näkyvä ruskea on maata, jota ollaan juuri kaivamassa Soneran toimitalon kellarimontun rakentamiseksi.

Arkkitehtuurikilpailun voittanutta konserttisalia suunnitellaan lyhennettäväksi Soneran uudishankkeen verran! Akustiikalle piu paut! Ainakin virkamiesjohto vakuutti päättäjille, että vanhoja piirustuksia muutetaan vain lyhentämällä salia. Ja selitys meni kuin häkä päättäjille ja sanomalehti Keskisuomalaiselle! Ihanko oikeasti? Kuva: Pertti Manninen 2000-luvun alussa Jyväskylässä. Tässä kuvan ensi julkaisu.

Toisesta suunnasta on seuraava kuvapari. Kuvat ja teksti julkaistu nettisanomissa muutamaan otteeseen. Tässä 03.08.2004 julkaistun sivun osa:


Kuvat ja yhdistely: Pertti Manninen.

Lue myös!
Torstaina 26.02.2004. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa? Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003.

Tämä sivu kokonaan:
"Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa? Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle..."
Pekka Kettunen ja potkut.
http://www.nettisanomat.com/2004/08/03/kettunen.htm

"Funkkishuoltoaseman purku". Torstaina 17.03.2005. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2005/03/17/funkkisjyvaskyla.htm

2005

Nettisanomat  29.03.2005
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  
   

Torstai on toivoa täynnä. Tiistaisin extra!

Nettisanomat maanantaina 28. maaliskuuta 2005. Etusivu. Numero 324. Läpinäkyvää journalismia: "Kettusen eroraha perusteeton." Keskisuomalainen 25.03.2005."Läpinäkyvää journalismia". Kuvaan on tullut tärkeää tietoa ja mahdollista spekulointia siitä menettääkö Jyväskylän ex-kaupunginiohtaja Pekka Kettunen kuuluisan erorahansa. Ainakin Kettusen lakimies oikeustieteen lisensiaatti Vesa Laukkanen on sitä mieltä, että erorahan palauttaminen ei tule kysymykseen: "Kettunen on vilpittömästi solminut sopimuksen luottaen siihen, että kaupunginhallituksella on valta sopia näin. Sopimus on sopimus ja sen mukaan Kettunen on myös irtisanoutunut." ja jatkaa kaupunginhallituksen jäsenten joutumisesta maksumiehiksi: "Minusta se on mahdoton ajatus. Kun luottamusmiehet toimivat vilpittömästi, niin kyse ei ole sellaisesta huolimattomuudesta, josta voisi kukaan olla vastuussa. Vahinko jäisi kaupungin vahingoksi". Lähde: Keskisuomalainen. "Kettusen eroraha perusteeton".

Jyväskylän kaupungin lakimies Olli Heikkilä puolustelee tekosiaan, onhan hän ollut lainopillinen asiantuntija tässä Kettusen vilpittömässä paperissa. Lainaus Keskisuomalaisesta: " ... kaupungin ja Kettusen välinen sopimus erorahasta raukeaa, mikäli kaupunginhallituksen päätös ei saa lainvoimaa. Heikkilän mukaan käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pekka Kettunen joutuu maksamaan vapaaehtoisesta irtisanoutumisestaan saamansa 200 000 euron erorahan takaisin kaupungille, mikäli [Hämeenlinnan] hallinto-oikeuden pyytös jää pysyväksi."

Saa nähdä. Ensin tietenkin kannattaa odottaa Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä, ellei joku keksi jotain sitä ennen. Kaupunkilaiset ainakin ovat levottomia ja vaativat Keskisuomalaisen "nettikyselyssä", johon muutoin vastasi ilmeisesti ennätysmäärin lukijoita, siis näin pyhien keskellä, murskaäänin erorahan palauttamista!

Muut Keskisuomalaisen uutisetusivulla näkyvät henkilöt osoittavat jo mieltään puolesta ja vastaan Jyväskylän Sokoksen kulmilla.

Tarkemmin katsottuna tämä paljastuu kyllä "reality"- läpinäkyväksi journalismiksi. Etsittyäni lehden uudestaan käsiini selvennän asiaa: "Kuvatekstit: 1. Pekka Kettunen. Kuvamanipulaatio.  2. Opposition ja presidentin kannattajat ottivat yhteen Ala-Toon aukiolla presidentinpalatsin edessä keskellä Bishekin kaupunkia Kirgisiassa torstaina. Vallanvaihto nimitettiin tulppaanivallankumoukseksi. David Mozinarishvili/ Reuters.  3. Sokoksen laajennus maksaa vähintään 25 miljoonaa euroa. Tavaratalo laajenee Vapaudenkadun suuntaan. Kuva: Maarit Lidström." Ja kaikki tämä siis Kettusen entisessä kotikaupungissa ilmestyneessä sanomalehdessä, jonka nimi on Keskisuomalainen  ja tämä siis pitkänäperjantaina 25. maaliskuuta 2005.

Läpinäkyvää journalismia tulkitsi ja kuvan "valmisti" Pertti Manninen, päätoimittaja, nettisanomat.com ja vielä pääsiäisenä: maanantaina 28.03.2005.


nettisanomat 2. pääsiäispäivänä, maanantaina 28. maaliskuuta 2005  etusivu  nro 324
Edellinen
 - Seuraava

Tänään siis vain yksi asia: Eroraha á la Pekka Kettunen. Olé! 
Lue myös! Pekka Kettunen ja potkut! Linkki.
Ilmoita ilmaiseksi: Linkki uusimpiin!

http://www.nettisanomat.com/2005/03/28/etusivu.htm


2005

Nettisanomat  30.03.2005

Nettisanomat keskiviikkona 30. maaliskuuta 2005. Etusivu. Numero 326. "Arkistojen aarteita". Kuva 1980-luvulta Helsingistä.
                                                                                          "Asuntoja! Kyllä. 3. Rehellinen. Luotettava. Aikaansaava. Jussi Pajunen. Helsingin Liberaalit. Itsenäinen liberaali." Kuva: Pertti Manninen.

Kokoomuslainen
Jussi Pajunen valittiin tänään keskiviikkona 30.03.2005 alkuillasta Helsingin uudeksi kaupunginjohtajaksi 01.06.2005 alkaen  Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden tekemän ennakkosopimuksen mukaisesti.  Jussi Pajunen seuraa tehtävässään kokoomuslaista Eva-Riitta Siitosta, joka aikoinaan voitti äärimmäisen niukasti SDP:n ehdokkaan nykyisen apulaiskaupunginjohta Pekka Korpisen. Silloin kokous venyi yli puolenyön ja tulos oli loppuun asti epävarma. Silloinkin oli ennakkosopimus. Sopimuksen mukaan Pekka Korpinen piti valittaman, mutta sopimus oli hölmö, koska sopijilta puuttui yksi ääni ja niin Eva-Riitta Siitonen tuli valituksi.

Tässä 1980-luvun (luulen niin) arkistokuvassa Jussi Pajunen on ehdokkaana vielä liberaalien listoilla ja vaatii  Asuntoja! Kyllä.  Vaatimus on aina ajankohtainen. Heti valintansa jälkeen uutisstudioon kiidätettynä hän MTV3:n Kymmenen uutisissa  vieritti Helsingin kymmenen vuoden asuntorakentamiskurjuuden syyksi Vuosaaren sataman rakentamisen viivästymisen. Lisäksi hän kaipasi ensimmäisenä tärkeimpänä asiana seudullista yhteistyötä. Haastattelu oli laadittu niin, että väliin näytettiin koululaisten ja vanhempien mielenosoitusta Roihuvuoressa, jossa koulu aiotaan lakkauttaa. Lapsiakin haastateltiin. Riittää  tässä uudella kaupunginjohtajalla tehtäviä kaikilla saroilla.

Asuntorakentamisen suhteen saa nähdä muuttuuko mikään. Niin kauan kuin ihmisten perustarpeiden tyydyttäminen on bisneksen varassa voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Niin kaun kuin rakentamisessa voidellaan erilaisia intressejä voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Ja niin kauan kuin korruptio ja kähmintä näillä alueilla tuottaa hyvin voi kurjuuden ennustaa jatkuvan.

Jussi Pajusella on ihan omiakin intressejä. Malmin lentokentän rakentaminen asuntoalueeksi hyödyttää aivan suoraan hänen ja sukulaistensa omistuksia ja hyvinvointeja. Toivottavasti Jussi Pajunen haluaa jäädä historiaan muuna kuin tahdottomana marionettina ja oman edun tavoittelijana. Seitsemässä vuodessa kyllä ehtii jotakin, jos vain näkemystä ja inhimillisyyttä piisaa.  Niinkuin silloin 80- luvulla: 
Rehellinen. Luotettava. Aikaansaava. Jussi Pajunen

Nettisanomat. Pertti Manninen. Pääkirjoitus keskiviikkona 30.03.2005. Katso myös! "Kansalaiset etsivät reittejään senaatintorilla Valtioneuvoston linnan kiertäen keväällä 1980-luvulla. EU:n perustuslaki tulossa!"  Arkistojen aarteita  03.03.2005.

nettisanomat keskiviikkona 30. maaliskuuta 2005  etusivu  nro 326 

Jussi Pajunen valittiin Helsingin uudeksi kaupunginjohtajaksi 01.06.2005 alkaen.
Ilmoita ilmaiseksi: Linkki uusimpiin!

http://www.nettisanomat.com/2005/03/30/etusivu.htm

2005

Nettisanomat lauantaina 2. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 329. 


Keisarin uudet vaatteet. Vanhasta mustavalkoisesta kuvasta unelmoinut Pertti Manninen.

Hans Cristian Andersenin syntymästä on tänään kulunut tasan 200 vuotta.
Hans Christian Andersen (2. huhtikuuta 1805 – 4. elokuuta 1875) oli tanskalainen kirjailija ja runoilija. Hänet tunnetaan erityisesti saduista, jotka ovat nousseet osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä.
Wikipedia-tietosanakirjaan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hans_Christian_Andersen

http://www.nettisanomat.com/2005/04/02/etusivu.htm

2005

Nettisanomat  05.04.2005
Nettisanomat tiistaina 5. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 332. Kevättä ilmassa.  Talven pakkaset kestäneet naakatkin nauttivat nyt auringon lämmöstä. Kuva: Pertti Manninen maanantaina 28.03.2005. klo 17:18. Katso toinenkin kuva:  "Katselen ympärilleni ja pohjoisesta järven rantaa seuraten se tulee ja kaartaa ohitseni." Etsijä.  (Viime numerosta unohtunut kuvateksti.)

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  

Torstai on toivoa täynnä. Tiistaisin extra!

nettisanomat  tiistaina 5. huhtikuuta 2005  etusivu  nro 332 

 
Paska ei pöyhien parane! Joulukuussa 2003

Kokkareita silti ehkä tulossa!
Paska ei pöyhien parane! Huhtikuussa 2004

Kokkareita silti ehkä tulossa!
Paska ei pöyhien parane! Elokuussa 2004

Kokkareita silti ehkä tulossa!
Paska ei pöyhiten parane! Maaliskuussa 2005

Kokkareita silti ehkä tulossa!


Tänään
05.04.2005

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.comNettisanomat tiistaina 05.04.2005.
Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikainen on kolumnissaan sitä mieltä, että Hämeenlinnan hallinto-oikeus on saivarrellut pitäessään perusteettomana ex-kaupungin johtajan erorahaa. Saivarteleva hallinto-oikeus: "Vaihtoehtona oli sivistynyt ero tai kaupunginjohtajan potkaiseminen virastaan äänekkäällä kansalaisia jakavalla maratonriidalla, joka olisi haitannut Jyväskylän myönteistä ja rakentavaa imagoa. Se olisi ollut moukkamaista todella paljon myönteistä aikaansaanutta kaupunginjohtajaa kohtaan.

Jyväskylän seudun ja maakunnan yleisen edun mukaista oli ehdottomasti menetellä juuri siten kuin kaupunginhallitus yksissä miehin ja naisin teki. Se ei työntänyt päätään vastuuttomuuden pensaaseen eikä suostumut vuosien pituiseen kaupungin henkiseen halvaantumiseen. Virhe tehtiin varmaan silloin, kun asia ryhdyttiin kaunistelemaan. Kaupunginjohtajan tilaa ei puhuttu halki vaan hyssyteltiin ja pumpulisoitiin. Oltiin korrekteja niin kuin vanhassa seminaariyhteisössä on pöytäainen lauantaitavoiksi opetettu."  Päätoimittaja Erkki Laatikainen. Keskisuomalna 02.04.2005.

Lue myös!  "Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" 
1999/09/09/netti0709.htm#eikosita
Kummallista kunniaa.
2000/08/03/kunniatohtori.htm
Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? 
2000/11/16/etusivu.htm 
Kettunen vittuilijasta eetikoksi. 
2002/03/14/kettunen.htm 
Pekka Kettunen ja potkut. 
2004/08/03/kettunen.htm 
"Ikuisesti pimentoon".  Kuva. 
2005/03/17/funkkisjyvaskyla.htm 
Läpinäkyvää journalismia: "Kettusen eroraha perusteeton." 
2005/03/28/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2005/04/05/etusivu.htm

2005

Nettisanomat  21.4.2005
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  
   

Torstai on toivoa täynnä. Tiistaisin extra!

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

nettisanomat  torstaina 21. huhtikuuta 2005  etusivu    nro 345 


Nettisanomat torstaina 21. huhtikuuta 2005.  Etusivu. Numero 345.  Lopputulos?  PK pitää $$$. KH2005 pyörittää KV2005. Valitus mitätöityy. Vastuu karkaa. $$$ kaupungin pussista ja sitten konjakille! 22.04.05 PM. (20.04.05). "PlayTime un film de jacques tati".  Isonna!
"Suomalainen todellisuus".  

Jyväskylä: Pekka Kettunen. Erorahan käsittely. Tilanne tänään!
KV2003
IRTI - KH2003 - PÄÄTÖS - $$$
VALITUS - HHO - KHO - ???
KV2003 - KH2005 - VASTUUVAPAUS


Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa. Jyväskylä Sari Kakkori.

"Jyväskylän kaupunginvaltuusto saa toukokuussa "todettavakseen", että entinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen menetti mahdollisuudet hoitaa menestyksekkäästi kaupunginjohtajan virkaa.

Vuoden alusta saakka toimineessa kaupunginvaltuustossa on 23 sellaista jäsentä, jotka eivät olleet edellisen valtuuston jäseniä. Kaupunginvaltuuston jäsenmäärä on 59.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunen (kok.) ei näe asetelmassa mitään ongelmaa sen suhteen, että näinkin suuri osa valtuutetuista ei ollut lainkaan mukana kuvioissa Kettusen viimeisinä virkavuosina.

- Valtuusto on valtuusto ja hallitus on hallitus. Kaupunginhallituksen ei olisi ollut välttämätöntä tuoda asiaa valtuustolle, mutta näin haluttiin toimia. Jos valtuusto toukokuussa hyväksyy kaupunginhallituksen toimet tässä asiassa, voimme kesäkuussa myös myöntää täyden vastuuvapauden viime vuoden tilinpäätöksestä.

Virkkusen oma näkemys on, ettei Kettus-asiaa olisi ollut tarpeen tuoda enää valtuustolle. Hän muistuttaa, että edellinen valtuusto jo kertaalleen antoi tuen kaupunginhallituksen toimille. Tämä tapahtui, kun valtuutettu Juhani Matilainen (kesk.) teki tammikuussa 2004 valtuustoaloitteen.  ... "  Jatkuu sivulla 2!

Lue myös!  Kommunistit vaativat kaupunginhallituksen eroa. Sivulla 3!

Jujuhan on tili- ja vastuuvapauden myöntämisessä, nyt!  Kaikki muu on kosmetiikkaa!  Nettisanomat, Pertti Manninen torstaina 21.04.2005. Tämä oli pääkirjoitus, nyt!

http://www.nettisanomat.com/2005/04/21/etusivu.htm


Nettisanomat torstaina 21. huhtikuuta 2005.  Numero 345.  Lopputulos?  PK pitää $$$. KH2005 pyörittää KV2005. Valitus mitätöityy.  Vastuu karkaa. $$$ kaupungin pussista ja sitten konjakille! 22.04.05 PM. (20.04.05).  "PlayTime un film de jacques tati". Isonna!
"Suomalainen todellisuus".  

Jyväskylä: Pekka Kettunen. Erorahan käsittely. Tilanne tänään!

KV2003
IRTI - KH2003 - PÄÄTÖS - $$$
VALITUS - HHO - KHO - ???
KV2003 - KH2005 - VASTUUVAPAUS


Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa. Jyväskylä Sari Kakkori.

Jatkoa sivulta 1.

"Siinä ehdotettiin tilapäisen valiokunnan perustamista tutkimaan kaupunginhallituksen toimia koskien Kettusen erorahan maksua, suuruutta ja perusteita.

Valtuusto hylkäsi ehdotuksen maaliskuussa 2004 vain kuuden valtuutetun kannatettua valiokunnan perustamista.

- Ehkä tämä keskustelu valtuustossa on hyvä käydä nyt ja sitten voimme sulkea kirjan kannet tältä osin ja jäädä rauhassa odottamaan korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä toteaa Virkkunen.

Jyväskylän kaupunginhallitus hakee muutosta Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökseen Kettusen eroraha-asiassa. HHO katsoi, ettei 200 000 euron erorahan maksamiselle ollut perusteita. Asian esittelijä HHO:ssa oli eri mieltä, mikä vahvisti useiden poliitikkojen mielipidettä siitä, että asiasta on syytä valittaa vielä korkeimpaan asteeseen.

Kuvateksti: - Ehkä tämä keskustelu valtuustossa on hyvä käydä nyt, toteaa puheenjohtaja Henna Virkkunen."  Tämä oli jatkoa sivulta 1.

Lue myös!  Kommunistit vaativat kaupunginhallituksen eroa. Sivulla 3!

Jujuhan on tili- ja vastuuvapauden myöntämisessä, nyt!  Kaikki muu on kosmetiikkaa!  Nettisanomat, Pertti Manninen torstaina 21.04.2005. Tämä oli pääkirjoitus, nyt!
http://www.nettisanomat.com/2005/04/21/jyvaskylakettunens2.html

Nettisanomat torstaina 21. huhtikuuta 2005.  Numero 345.   "Suomalainen todellisuus".  Jyväskylä: Pekka Kettunen. Erorahan käsittely. Tilanne tänään!  &KV2003
IRTI - KH2003 - PÄÄTÖS - $$$
VALITUS - HHO - KHO - ???
KV2003 - KH2005 - VASTUUVAPAUS
Lopputulos?  PK pitää $$$. KH2005 pyörittää KV2005. Valitus mitätöityy.  Vastuu karkaa. $$$ kaupungin pussista ja sitten konjakille! 22.04.05 PM. (20.04.05).  "PlayTime un film de jacques tati".

Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Kommunistit vaativat kaupunginhallituksen eroa.

Kommunistit vaativat kaupunginhallituksen eroa. Jyväskylä Eeva Salminen.

"Suomen kommunistisen puolueen Jyväskylän piirijärjestö vaatii Jyväskylän kaupunginhallituksen eroa. Järjestö katsoo, että kaupunginhallitus jatkaa pienen piirin vallankäyttöä ja viittaa kintaalla kuntalaisten mielipiteille.

Piirijärjestö viittaa siihen, että j-kaupunginhallitus on päättänyt valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä kumota entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Kettuselle sovitun erorahan maksupäätöksen.

Sen päätöksen teki edellinen kaupunginhallitus.

- Valituspäätöksellään myös nykyinen kaupunginhallitus ilmaisee hyväksyvänsä edellisen kaupunginhallituksen päätöksen, toteaa piirijärjestö.

Hallinto-oikeus totesi maaliskuussa kaupunginhallituksen ylittäneen toimivaltansa maksaessaan Kettuselle 200 000 euron erorahan.

Piirijärjestö luonnehtii demokratian irvikuvaksi kaupunginhallituksen tekemää ehdotusta siitä, että nykyinen kaupunginvaltuusto antaisi “synninpäästön” edellisen hallituksen toimista.

- Nykyisten päättäjien ei ole syytä selitellä eikä peitellä edeltäjiensä virheitä. Kunkin tulee itse ottaa vastuu päätöksistään. Mielestämme nykyinen valtuusto ei edes voi ottaa kantaa edellisen valtuuston puolesta Kettusen luottamukseen, toteaa piirijärjestö.

- Vaadimme kaupunginhallitusta perumaan päätöksensä valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä ja sen sijaan perivän perusteetta maksetut rahat takaisin. Muussa tapauksessa hallitus ei nauti kuntalaisten luottamusta ja sen on erottava."

Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. (Lihavointi nettisamien).

Kommentti:  KV2003
IRTI - KH2003 - PÄÄTÖS - $$$
VALITUS - HHO - KHO - ???
KV2003 - KH2005 - VASTUUVAPAUS
Lopputulos?  PK pitää $$$. KH2005 pyörittää KV2005. Valitus mitätöityy.  Vastuu karkaa. $$$ kaupungin pussista ja sitten konjakille! 22.04.05 PM. (20.04.05).  "PlayTime un film de jacques tati".

Jujuhan on tili- ja vastuuvapauden myöntämisessä, nyt!  Kaikki muu on kosmetiikkaa!  Nettisanomat, Pertti Manninen torstaina 21.04.2005. Tämä oli pääkirjoitus, nyt!

Lue myös!  Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa.  Sivulle 1!

 

nettisanomat  torstaina 21. huhtikuuta 2005  etusivu    nro 345 

Nettisanomat torstaina 21. huhtikuuta 2005.  "Suomalainen todellisuus". 
Huhtikuussa 2005.
Jyväskylä: Pekka Kettunen. Erorahan käsittely. Tilanne tänään!
Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005.  Valtuusto pui Kettusta toukokuussa. Sivu1. & Sivu2.
Kommunistit vaativat kaupunginhallituksen eroa. Sivu 3.
Lue myös!
  "Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?"  1999/09/09/netti0709.htm#eikosita
Kummallista kunniaa. 2000/08/03/kunniatohtori.htm
Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri?  2000/11/16/etusivu.htm 
Kettunen vittuilijasta eetikoksi.  2002/03/14/kettunen.htm 
Pekka Kettunen ja potkut.  2004/08/03/kettunen.htm 
"Ikuisesti pimentoon".  Kuva.  2005/03/17/funkkisjyvaskyla.htm 
Läpinäkyvää journalismia: "Kettusen eroraha perusteeton."  2005/03/28/etusivu.htm
Saivarteleva hallinto-oikeus. 2005/04/05/etusivu.htm
http://www.nettisanomat.com/2005/04/21/jyvaskylakettunens3.html

2005

Nettisanomat  23.04.2005
 

Nettisanomat lauantaina 23. huhtikuuta 2005.  Etusivu. Numero 346.  Don Quijote 400 vuotta. Teoksen ensimmäinen osa ilmestyi 23.04.1605.  Kuva Gustave Doré, 1800-luvun jälkipuoliskolta.

"Romaanin ensimmäinen osa julkaistiin 1605 ja toinen 1615. Teos oli välitön menestys ja ensimmäisen kahdenkymmenen vuoden aikana ensimmäinen osa oli jo käännetty kolmelle kielelle, englanniksi, ranskaksi ja italiaksi.  Cervantes ei kuitenkaan saanut taloudellista voittoa kirjoistaan, sillä hän oli myynyt julkaisuoikeudet. Hän kuoli 1616.Don Quijotella on ollut merkittävä vaikutus myöhempään kirjallisuuteen. Teos on realistisella tyylillä kirjoitettu parodia aikakauden romanttisista ritaritarinoista."  http://fi.wikipedia.org/wiki/Cervantes  (23.04.2005).

 

http://www.nettisanomat.com/2005/04/23/etusivu.htm

 

2005

Nettisanomat  01.05.2005

Nettisanomat sunnuntaina 1. toukokuuta 2005.  Etusivu. Numero 353.  Työtä kaikille. Kaksi kuvaa 01.05.1994. Pertti Manninen.Sunnuntaina 01.05.1994. Jyväskylä. Kuvat: Pertti Manninen.

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
 

   

Torstai on toivoa täynnä. Tiistaisin extra!


 
Työttömien ja irtisanottujen shakkilauta. Hallitukset vaihtuvat, mikään ei muutu. Tavoitteet riittävät! Hävetkää te hyvinvoivat, röyhkeydellänne ei ole mitään rajoja! Sunnuntaina, Työn päivänä 01.05.2005 Pertti Manninen. Pääkirjoitus. PS. Kuvista linkit aikaisempaan historiaan!

http://www.nettisanomat.com/2005/05/01/etusivu.htm

2005

Nettisanomat  04.05.2005

Nettisanomat keskiviikkona 4. toukokuuta 2005.  Etusivu. Numero 354.  Lätkäfani kerjää huomiota osakseen.Lätkäfani kerjää huomiota osakseen.  Kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.  Katso myös: Viikon kuvasarja: Lätkäfanin hurma ja humala. 2001/04/19 

http://www.nettisanomat.com/2005/05/04/etusivu.htm

2005

Nettisanomat  10.05.2005
Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Etusivu. Numero 356. 


Kuva: Pertti Manninen.
Isonna!

Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina.

Kuva julkaistu nettisanomissa ajankohtaisena torstaina 09.10.2003 seuraavin tekstein ja linkein: "Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Postitalo ja Eduskuntatalo näyttävät kääpiöiltä massiivisen Sanomatalon puristuksessa.

Lue SanomaWSOY:n lisärakentamisesta: "Kansallismaisema vuonna 2010?" - Kuva ainakin on manipuloitu."  09.10.2003.  NATO. Vauhti-viikko.
Ja tänään uutta:
Helsingin Sanomat. Kotimaa. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005: "Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan."

http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/etusivu.htm

2005

Nettisanomat  26.05.2005
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
 
nettisanomat.com   media

"Karhua kaatamassa". Kuva Pertti Manninen.


24.05.2005.
"Karhua kaatamassa".
Kuva Pertti Manninen.

Nettisanomat torstaina 26.05.2005.
Ilmeisesti päätoimittaja Erkki Laatikainen: "Ilta-Sanomat tarvitsee uhrin toisensa jälkeen. Ensimmäiseksi kohteeksi sopi viime eduskuntavaalien voittaja Anneli Jäätteenmäki, jonka pääministeriyden upottamisesta rakentui lehdelle kunniakysymys. ... Seuraavaksi upotettavaksi on kaiketi valittu Tanja Karpela, viime eduskuntavaalien yksi eniten suosiota kerännyt poliitikko, entinen Miss Suomi. Jos ja kun Ilta-Sanomat jatkaa tykitystään viikosta viikkoon, on sangen mahdollista ministerin vaihtuminen, sillä täytyy olla äärimmäisen luja yksilö, jonka henkinen kantti kestää alinomaista julkista jahtia." Keskisuomalainen pääkirjoitus tiistaina 24.05.2005.

Nettisanomat tiistaina 24.05.2005.
Karpela vs. Pietilä.
'Karpela vs. Pietilä' on kuitenkin enemmän kuin äkkiseltään luulisi." 
Uhri vai hyväksikäyttäjä.
Julkisuudella ratsastaja putosi.
Karpela yhä vakavasti sairas.
Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista.
Karpelan avoin kirje.  
Tanja Karpela vaikenee virheistä.

Avoin kirje. Ministeri Tanja Karpelalle.
Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/05/26/keskisuomalainenkuva.htm

2005

Nettisanomat  01.06.2005
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
nettisanomat.com  politiikka. media. talous
Nettisanomat keskiviikkona 01.06.2005.  

Muut lehdet.

Keskisuomalainen. Ulkomaat. Tiistaina 31.05.2005. 
 


31.05.2005.

Keskisuomalainen. Ulkomaat. Tiistaina 31.05.2005. Sivun yläosassa:

Päät alkavat putoilla Pariisissa.
Hallitusremontti: Kipeä peruslakiäänestys johtaa ainakin pääministerin eroon. Pariisi. AFP, Reuters.
Kuvateksti: Pääministeri Jean-Pierre Raffarin (oik.) keskusteli hallituksen kabinettipäällikön Michel Boyonin kanssa poistuessaan pääministerin virka-asunnosta.

http://www.nettisanomat.com/2005/06/01/muutlehdet.htm

2005

 
nettisanomat.com
 
Etusivu keskiviikkona 22. kesäkuuta 2005.


Sunnuntaina 12.06.2005.

Jyväskylä Cup 2005.
KyIF F-95 juniorit. Tulo majapaikkaan Huhtaharjun koululle Jyväskylään perjantai-iltana 10.06.2005.

Kuvat: Pertti Manninen. Kuvasarja.

http://www.nettisanomat.com/2005/06/22/etusivu.htm

2005

Nettisanomat tänään torstaina  04.08.2005.
2005
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Aftonbladet. Rolf Jansson.
Ungdomsarbetslöshet - trots de rekordvinster.
 
Nettisanomat torstaina  04.08.2005.Kuva keskiviikkona 03.08.2005 klo 16.00. Pertti Manninen.


Aftonbladet. Tisdag 2 augusti 2005. Rolf Jansson.

Ungdomsarbetslöshet – trots rekordvinster

"Strålande tider, härliga tider, är det nu för de svenska börsbolagen. Det är rekordvinster och all time high - samtidigt som ungdomsarbetslösheten riskerar att sända en generation i utanförskap.

De 25 största företagen spås en årsvinst kring 300 miljarder kronor. En ökning med 50 miljarder på ett år.

Sverige utmålas av internationella ekonomer som ett succéland. Med världens mest teknikvänliga fackförening och en flit som gett produktivitetsökningar på 10 procent enbart i år.
  
Lika hög är tyvärr också ungdomsarbetslösheten – 10,6 procent. De ekonomiska teorierna och modellerna stämmer inte. Rekordår ska bädda för full sysselsättning.

Urstarka företag ger nationell stolthet och hopp. Höga vinster är bra om och när de satsas på framtiden. Men drömmen om ännu högre vinster kan bli ett hot mot människors trygghet och tunna ut ägarnas intresse att satsa långsiktigt.

Skandias enorma vinster bäddade för ett optionsprogram till de egna direktörerna som solkat varumärket och öppnat för en styckning av Sveriges äldsta börsföretag. Stålverket i Degerfors var enligt kunderna i Sydostasien bäst i världen vad gäller kvalitet och leveranssäkerhet. Vinsten låg som bäst runt 40 procent. Just därför sändes det i döden och produktionen flyttades för att rädda ett problemfyllt stålverk i England. I dag är ungdomsarbetslösheten i Degerfors 18,8 procent.

I Västervik, där Electrolux slaktade en dammsugarfabrik som redovisade vinst i 150-miljonersklassen, går 15,8 procent av de unga utan jobb.

Det är i de traditionellt starka industri- och bruksorterna som arbetslöshetens gift hårdast ätit sig in. Just där folkhemmets idé är starkast hotar nya klassklyftor när de som har arbete ställs mot dem som saknar.
 
Ungdomsarbetslöshetens långvariga effekter diskuteras inte. Trots att forskare pekat på att de gymnasister som tvingas börja i den nedbrytande kön – riskerar att oftare fastna där än andra.
  
Förr kände företagen ett socialt ansvar vid omstruktureringar. Med outsourcing-ivern, vinststressen och när ledningarna i globaliseringens spår utlokaliserats har banden och ansvaret klippts av.

Vad hjälper det om storbolagen likt Joakim von Anka badar i pengar ifall vinsterna kortsiktigt sprätts ut till aktieägarna eller för att belöna de egna direktörerna? Kan inte företagen och samhället ge unga jobb har vi en dålig framtid.
...

Aftonbladet. Tisdag 2 augusti 2005. Rolf Jansson.
Ungdomsarbetslöshet – trots rekordvinster.
   


 etusivulle!

http://www.nettisanomat.com/2005/08/04/kuvaaftungdoms.htm

2005

Nettisanomat maanantaina 15.08.2005.
2005
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Huostaanottoja yli maan keskiarvon. Keskisuomalainen 15.08.2005.
Nettisanomat maanantaina 15.08.2005.


Kuva maanantaina 15.08.2005 klo 11:33. Pertti Manninen.
"Huostaanottoja Jyväskylässä reilusti yli maan keskiarvon."
Keskisuomalainen 15.08.2005.


Lue myös!

Kenen vastuu. "Huostaanottojen määrä on lisääntynyt 50 prosentilla 10 vuodessa." OBS-ohjelma tv1:ssä tiistaina 04.09.01.
http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/huostaanotto.htm

"Meillä on vastuuton alkoholipolitiikka, käyttö lisääntyy. On odotettavissa lisää lasten huostaanottoja."  Sosiaalityöntekijä, nainen, jonka nimi vilahti tajunnasta. Tv1:n A-studio keskiviikkona. 21.04.2004.
http://www.nettisanomat.com/2004/05/13/etusivu.htm 


 etusivulle!

http://www.nettisanomat.com/2005/08/15/kuvahuostaanotto.htm

2005

Lauantaina 3. syyskuuta 2005 

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.
nettisanomat.com etusivu

        Edelliseen     Seuraavaan    

Perjantaina 2. syyskuuta 2005.
 

1928. Kuva. "The Strong Man".
Pääosissa: Harry Langdon, Priscilla Bonner, Gertrude Astor Ohjaus: Frank Capra  Genre: Komedia  Kesto: 75 minuuttia
Säestäjä: Eero Grundström  Elokuva-arvio, Jussi U. Pellonpää. "The Strong Man esittelee kultaisen ajan tuntemattomamman koomikon Harry Langdonin kykyjä mestariohjaaja Frank Capran (1897-1991) viihdyttävässä sotakomediassa."
VI Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit, Forssa 2.9.2005 - 4.9.2005 

http://www.nettisanomat.com/2005/09/03/etusivu.htm

2005

Tiistaina 6. syyskuuta 2005 

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.
nettisanomat.com etusivu

        Edelliseen     Seuraavaan     

Kuva 06.09.2005 klo 20.11. "Toimitusjohtaja 1.1.2006 alk. Anne Brunila Metsäteollisuus ry".  Kuva: Pertti Manninen Midiassa.

Anne Brunila radiohaastattelussa: "...kyllä se tuottavuuden nostaminen koskee samalla tavalla metsäteollisuuden haasteena kun kuin muitakin aloja aloja ja kansainvälisesti katsoen tietysti metsäteollisuuden tuottavuus on aika korkea korkea ja pärjää sinänsä hyvin jalostusarvo on korkea paperiteollisuudessa mutta se että kustannustaso on korkea raaka-ainekustannukset työvoimakustannukset jotta siinä kovassa kilpailussa pärjätään kun yhä alempia kustannustason maista tuotantoa syntyy niin kyllä se edellyttää sitten tuottavuuden nostamista". Lue kokonaan! 

Lue myös!
  Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila. "Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta". Helsingin Sanomat maanantaina 9. elokuuta 2004. Oikaisun näkymättömyyden Suomen ennätys! nettisanomat.com/2005/05/17/brunila.htm

http://www.nettisanomat.com/2005/09/06/etusivu.htm


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

 
tiistaina 6. syyskuuta 2005.
 

nettisanomat.com  talous & politiikka

Toimitusjohtaja 1.1.2006 alk. Anne Brunila Metsäteollisuus ry.

Pertti Manninen
tiistaina 06.09.2005
nettisanomat

Radiohaastattelu nimityspäivänä. Yle radiouutiset tiistaina 06.09.2005 päivällä.

Toimittaja (nainen):
. paperi ja kartonkiteollisuutta ja noin 80 prosenttia puutuoteteollisuudesta sen päättävissä elimissä valtaa pitävät muun muassa metsäjättien miehet stora-enson jukka härmälä upm:n jussi pesonen ja metsäliiton kari jordan nyt metsäteollisuudelle on selvästi haettu uudenlaista profiilia uuden toimitusjohtajan anne brunilan ura on nousujohteinen hän on ollut muutaman vuoden ajan valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtaja hän on hankkinut kannuksia euroopan komissiossa ja suomen pankissa hän oli hallituksen globalisaatio-työryhmän puheenjohtaja yllätysnimitys tapahtui nopeasti itse valintaprosessi kesti vain pari kolme viikkoa näin anne brunila kommentoi nimitystään juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa
Brunila:
urheilijalta kysytään miltäs nyt tuntuu kun on tullu jollain tavalla maaliin niin tää on mulle ei maali vaan uuden uuden alku on tulossa ja kyllä mä oon kauheen innostunu siinä mielessä että mä oikeesti koen että tää on erittäin tärkeä suomelle että millä tavalla tää metsäteollisuus suomes tulevaisuudes pärjää
Toimittaja:
metsäteollisuuden tulevaisuuden haasteita brunila linjasi muun muassa näin
Brunila:
kyllä se tuottavuuden nostaminen koskee samalla tavalla metsäteollisuuden haasteena kun kuin muitakin aloja aloja ja kansainvälisesti katsoen tietysti metsäteollisuuden tuottavuus on aika korkea korkea ja pärjää sinänsä hyvin jalostusarvo on korkea paperiteollisuudessa mutta se että kustannustaso on korkea raaka-ainekustannukset työvoimakustannukset jotta siinä kovassa kilpailussa pärjätään kun yhä alempia kustannustason maista tuotantoa syntyy niin kyllä se edellyttää sitten tuottavuuden nostamista
Toimittaja:
metsäteollisuus oli otsikoissa viime kevään ja alkukesän kun se heilutti työnantajalippua pitkäksi venyneessä työkiistassa ensi vuoden alussa toimitusjohtaja anne brunila osoitttaa metsäteollisuudelle uutta entistä globaalimpaa suuntaa metsäteollisuus saa myös naisen kasvot brunila kertoi tiedotustilaisuudessa ettei hän osaa eikä halua metsästää.

Lähetys jatkuu: muutaman kuukauden voimassa ollut hoitotakuu on lisännyt töitä yksityisillä lääkäriasemilla .

Nelonen illalla:


Isonna!
Kuva:Pertti Manninen

http://www.nettisanomat.com/2005/09/06/annebrunila.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Perjantaina 9. syyskuuta 2005. Etusivu.
Bisquit. Seppo Ahti. Yhden talous. Ilta-Sanomat torstaina 08.09.2005.
"Kaupallinen, sittemmin kokonaan ulkomaalaisomistukseen ajautunut tv-yhtiö näyttää kuvaa, kuinka Amerikassa (tietysti) lentokoneet törmäävät miljoonakaupungin mahtaviin kaksoistorneihin. Vain suomalainen yhtiö pystyy lähettämään samanaikaisesti suomalaisen Mauri Pekkarisen puhetta suoraan suomalaisesta kansanedustuslaitoksesta".

Lue myös!
  Varallinen tehtävä. Bisquit, Seppo Ahti. Ilta-sanomat 20.09.01.
"A propos Jeesuksen toinen tuleminen."Jos sitä päivää ei ole vielä määrätty, kannattaisi ehkä harrastaa hieman timemanagerien vertailua Yleisradion ohjelmasuunnittelun kanssa."Eihän voi olla kummallekaan osapuolelle kunniaksi, jos Jeesuksen toinen tuleminen joudutaan keskeyttämään Mauri Pekkarisen tärkeän eduskuntapuheenvuoron vuoksi." http://www.nettisanomat.com/2001/09/20/ylejalive2.htm#varallinen

http://www.nettisanomat.com/2005/09/09/etusivu.htm

2005

Syyskuu
2005
September

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 
Torstaina 15. syyskuuta 2005. Etusivu.Kuva: Syksy 1999. Vasemmalta: Piippu, Paviljonki, Tanssisali Lutakko ja Rantakievari.

Jyväskylä: Tanssisali Lutakko pelastui!  Tänään torstaina 15. syyskuuta 2005 uudistettu, peruskorjattu, kasvonsa pessyt ja uudistunut tanssisali avaa ovensa.  Näin hehkuttavat Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat tänään. 

Kuvan vuonna 1999 Jyväskylän kaupunki ja kaupunginjohtaja Pekka Kettunen olivat vielä voimiensa tunnossa. Kaikki vaan nurin ja aukio parkkipaikaksi uudelle Paviljongille. Keltainen Rantakievari, joka oli Työttömien yhdistyksen toimintatalo, saatiin vielä nurin, mutta nuorille ja Jelmulle luvattiin, että Lutakkoa ei pureta ennenkuin korvaavat tilat löytyvät.

Kunniaksi kaupungille ja tietysti myös kiistellylle Kettuselle on sanottava, että kun korvaavia tiloja ei löytynyt, niin päätettiin Jelmulle ja nuorille antaa mahdollisuus korjata Tanssisali. Voi olla, että lupauksen antajat antoivat sen vain silmänlumeeksi ja uskoivat, ettei hankkeesta tule mitään,  mutta nyt siis monien mutkien jälkeen tänään ovet aukeavat!

Pertti Manninen. Tämä oli myös pääkirjoitus. Lue lisää! Tulossa!

http://www.nettisanomat.com/2005/09/15/etusivu.htm


2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Lauantaina 17. syyskuuta 2005. Etusivu.


17.09.2005. 
 "Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."  Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten,  Helsingin Sanomat ei  halaistua sanaa!  Lue!

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Sunnuntaina 18. syyskuuta 2005. Etusivu.

Tulossa ! Kultturiministeri Tanja Karpelan taistelu opintorahasta ja jyrätty kyyninen lopputulos: mikään ei muutu. Kansanedustaja Susanna Huovisen tätä rähmäistä päätöstä puolusteleva lehtikirjoitus, jonka jälkeen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma valitsi Huovisen ministeriksi. Tulossa!

http://www.nettisanomat.com/2005/09/18/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Tiistaina 20. syyskuuta 2005. Etusivu.


20.09.2005 klo 14:30.

Kuva. "Iloa kahvin kanssa eli Bisquit: Maa ja maksattaminen". Tiistaina 20. syyskuuta 2005. Kuva: Pertti Manninen. Teksti: Bisquit.

"Tässä esitetään seuraava veikkaus: Kapitaali bonuksesta. Moraali anuksesta. Tieto siitä, ettei pääomalla ole isänmaata, näyttää nyt levinneen jopa valtiovarainministeriöön. Antti Kallomäki esittää viimeisenä vallankumouksellisena tekonaan varallisuusveron poistamista isänmaasta. Forssan suunnassa saattaisivat pyöriä haudoissaan jos eläisivät, koska eivät ymmärtäisi maailman muutosta".

Siis Bisquit, Iltasanomat. Isonna! Toinen kuva: "Paras imago".

http://www.nettisanomat.com/2005/09/20/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Torstaina 22. syyskuuta 2005. Etusivu.21.09.2005 keskiviikkona klo 14:28.
Kuva.
"Kaveripojat oikaisevat muurin yli nurmikolle ja kävelevät yliopiston rehtorin makasiinin ohi palatessaan koulusta kotiin eräänä kauniina syyskuun iltapäivänä."

Jyväskylä.Lounaispuisto.Pertti Manninen. Sarjasta koululaisia. Tulossa! Katso myös: "Presidentillinen välipala puiston kioskilla". Toinen kuva.


Torstaina 22. syyskuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.21.09.2005 keskiviikkona klo 13:58.
Kuva. "Presidentillinen välipala puiston kioskilla". Jyväskylä. Lounaispuisto. Pertti Manninen. Sarjasta "Ihmisiä askareissaan ". Tulossa! Katso myös: Otsikkokuva!

http://www.nettisanomat.com/2005/09/22/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Lauantaina 1. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 405.

 Nro 405. lauantaina 01.10.2005.

Muut lehdet. Keskisuomalainen. Mielipide.
Laskutaito ja optiot.

"Optioiden hinnoittelu on varsin monimutkaista ja puutteellisin matemaattisin menetelmin tai suorastaan virheelliseen malliin perustuva päätöksenteko voi johtaa yllättäviin tilanteisiin. Esimerkkejä on viimeisen kymmenen vuoden ajalta lukuisia. Näin ilmeisesti kävi myös Nesteen osalta.

Olisi mielenkiintoista tietää, minkä tasoisia malleja esimerkiksi Nesteen optiohinnoittelussa on käytetty. Mielestäni päättäjille tulisi mallin avulla selkeästi näyttää millaisiin etuisuuksiin ehdot voivat johtaa. Näin voitaisiin myös sopia leikkurin asettamisesta. Optiohinnoittelu on esimerkki alasta, jossa nimenomaan edistyksellistä matematiikkaa tulisi käyttää. Exel- taulukkolaskenta ei riitä. Jokainen säätöteoriaa ja herkkyysanalyysia opiskellut ja tutkinut tämän tietää.

Olen varma että laskelmat ovat olleet joidenkin tiedossa. Ne pitäisi olla myös päättäjillä ja ministereillä.
Mielestäni päättäjät tarvitsisivat taustatuekseen matemaatikkoja."


Pekka Neittaannäki, professori, Jyväskylä
Keskisuomalainen. Mielipiteet. Lauantaina 01.10.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/10/01/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Sunnuntaina 2. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 406.

Etusivu sunnuntaina 2. lokakuuta 2005

Pääkirjoitus. Miten meitä hallitaan? Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

Pertti Manninen
Sunnuntaina 02.10.2005.

Sanomalehti Keskisuomalainen julkaisi lähes perättäisinä päivinä selostusta kulttuuriministeri Tanja Karpelan taistelusta toisen asteen opiskelijoiden opintorahan korottamisesta tai ainakin siitä, että täysikäisten, yli 18-vuotiaiden vanhempien tulot eivät vaikuttaisi opintorahaan: Ensin kaksi kirjoitusta mielipidepalstalla, sitten kaksi uutisjuttua ja lopuksi pääkirjoituksen.
Mainittakoon, etten huomannut toisen säännöllisesti päivittäin lukemani lehden, Helsingin Sanomien,kirjoittavan asiasta yhtään mitään. Tässä kirjoitukset:

Miksi SDP esti opintotuen korotuksen? Keskisuomalainen. Mielipide. Aila Paloniemi. Lauantaina 27.08.2005.
SDP ei torjunut opintotukea. Keskisuomalainen. Mielipide. Susanna Huovinen. Tiistaina 30.08.2005.
Karpela parantaisi yhä opintotukea. Budjettikiista: Ministerin mukaan demarit kielsivät tuen kohentamisen perusteluitta. Keskisuomalainen. Uutiset. Keskiviikkona 31.08.2005.
"Hallituksen esitys pysyy". Budjettikiista: Valtiosihteeri Rauhio pitää mahdottomana, että opintotukea olisi voitu parantaa ilman lisäkustannuksia. Keskisuomalainen. Uutiset. Torstaina 01.09.2005.
Kulttuuriministeri hävisi opintotuen korotuksessa. Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitus (2. pääkirjoitus). Perjantaina 02.09.2005. 

Miten meitä hallitaan? Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?
Pertti Manninen.  PS. Anteeksipyyntö kirjoituksen viivästymisestä. Sama.

Lue myös!

"Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten,  Helsingin Sanomat ei  halaistua sanaa! Maailman lyhin satu: Helsingin Sanomien selostus varallisuusveron poistamisesta.

Pääkirjoitus. Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. "Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? Asia on ollut jo pitkään tiedossa, siitä on hiukan kerrottu, mutta nyt sitten rävähti. Jääkö budjetissa esitetty varallisuusveron poisto tämän metelin jalkoihin. Veron poisto on vielä häikäilemättömämpi operaatio.  Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/10/02/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 412.

Etusivu tiistaina 11. lokakuuta 2005Kuvat: 05.10.2005 keskiviikkona klo 15:57. "Meillä menee erinomaisen hyvin, mutta mitään takeita jatkosta ei ole. Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma Uutispäivä Demarissa." Iltalehti keskiviikkona 05.10.2005.

Todellisuus näinä päivinä: Jokaisesta hokemasta yksi euro eläkeläisille.
Kansaneläkettä esitetään nostettavaksi ensi vuonna: 2006 yhteensä 5 eurolla! Korotus ehkä vuoden alusta tai sitten ei. Varallisuusveroa kyllä esitetään poistettavaksi kokonaan jopa vuoden alusta. Alle 40.000 suomalaista paremmin toimeentulevaa jakaa tämän jättipotin. Veron poistamisesta keskustelu jäi sopivasti Fortumin optioiden päivittelemiseen, joka on jatkunut jo viikkoja ja jatkuu viikkoja.
Tiistaina 11.10.2005 Pertti Manninen. Pääkirjoitus.

Lue esim! 
Läpinäkyvää journalismia. Ex-kauppa-ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolustautuu.
Lue esim!
Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Lue esim! Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 

http://www.nettisanomat.com/2005/10/11/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

    Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 413.

 12.10.2005 tiistaina klo 14:43. 
Kuva: "Kiireetön matka syksyn keltaisten lehtien syleilyssä ruohon vielä vihertäessä lämpimässä syksyssä, joka tänään hiukan ilmoitti muuttumisestaan talvisemmaksi. "

Kuva:  Pertti Manninen. Jyväskylä, Tourujoki. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: 
Toinen kuva.


Nettisanomat. Torstaina 13. lokakuuta 2005.

Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. "Yleinen käsitys yhteiskunnassa näyttää olevan, ettei optioista ole mihinkään. Jos kuitenkin rohkenisi väittää vastaan: optioita voi käyttää vaikeissa ongelmatapauksissa painon määrittämiseen. Jaa miten?

No homma on niin simppeli, että siitä selviää kuka tahansa päivystävä kauppa- ja teollisduusministeri. Otetaan henkilö, saa olla energiayhtiöstä, joka on normaalin tilipussinsa lisäksi painonsa arvoinen kultaa. Kulta maksaa 400 euroa unssi, unsseja menee kiloon runsaat 30, kilohinta pyörii 12000 eurossa. Henkilön optiotulot ovat 12 miljoonaa euroa. Yksinkertainen jakolasku antaa kullan ja siis samalla henkilön painoksi pyöreät 1000 kiloa.

Tietysti herää kysymys, pitäisikö henkilön ihan terveyssyistä laihduttaa. Matemaattisesti pienempään lukemaan päästään jaettavaa supistamallakin, mutta ongelma, jos se sellainen edes on, ei lopulta kuitenkaan ole matemaattinen."

Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. Ilta-Sanomat torstaina 13.10.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/10/13/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

    Tiistaina 18. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 417.

 
18.10.2005 lokakuun tiistaina klo 17:03.
Kuvasarja: "Tärkeää asiaa eli kansanedustaja Anni Sinnemäki (?) keikkuu ministeriaition koristelistalla kuiskutellessaan liikenneministeri Susanna Huovisen kanssa kansanedustaja Annika Lapintien puhuessa joukkoliiikenteen rahojen supistamisvälikysymyksessä." 

Kuva:  Pertti Manninen. Helsinki, Eduskuntatalon Ylen live-kuvasta. Sarjasta "Hallitsijat", tulossa!    Edellinen kuva!  

http://www.nettisanomat.com/2005/10/18/etusivu.htm

2005

Pääkirjoitus perjantaina 21.10.2005.

Erotkaa, veroministeri Ulla-Maj Wideroos!

Veroviranomaiset ovat jättäneet perimättä lepsuuttaan miljardeja euroja osinkoveroja!

Nykyisen veroministerin puolustukseksi ei riitä se, että edellisetkin ministerit, ja hallitukset, ovat hyväksyneet tämän. Lain noudattamisen seuraaminen kuuluu tällä hetkellä ministeri Wideroosin vastuulle! Asia johtuu pörssiyhtiöiden hallintarekisteristä, jonka taakse omistajat voivat kätkeytyä. Jo vuosia sitten lähes poispotkittu tai ainakin tehtävästään siirretty verohallituksen osastopäällikkö Markku Hirvonen käytti pörssiyhtiöiden ulkomaalaisomistuksesta nimitystä “bluffi” vai oliko se kupla, jompikumpi kuitenkin. 

Muistikuva perustuu Helsingin Sanomien artikkeliin. Tällä hän tarkoitti nimenomaan sitä, että suomalaiset omistajat piiloutuvat ulkomaalaisomistuksen taakse eivätkä viitsi maksaa veroja omistuksistaan ja tuotoistaan.Samantapainen menettely lienee myös osittain silloin tällöin esiin tulevissa yrityskaupoissa, joissa joku ulkomaalainen sijoittaja ostaa jonkun suomalaisen isomman tai pienemmän yhtiön selvällä rahalla, joka on tietenkin myyjälle sitten puhdasta ja pestyä rahaa.

Tuntematta tietenkään yksityiskohtaisesti yhtä ainuttakaan tapausta ja väittämättä tietenkään seuraavista yrityskaupoista yhtään mitään tässä suhteessa, voi mainita joitakin mieleen tulevia, joita talousuutiset ovat olleet pullollaan. Kun Spede myi Spede -yhtiöt juuri ennen kuolemaansa jollekin ulkomaalaissijoittajalle, ihmeteltiin varsin yleisesti hänen saamaansa korkeaa hintaa. Spede-yhtiöiden toiminta lienee sitten hiipunut aika tavalla tässä uudessa omistuksessa ja eräs ikonikin, Kymppi-tonni, lopetetaan nyt. Viimeiset nauhoitukset on jo tehty.

Rikas mies Kai Mäkelä onnistui myös myymään Janton-yhtiöt ulkomaalaiselle pääomasijoittajalle saaden satoja miljoonia markkoja (muistaakseni markkoja). Tässä myynnissä Rautakirja Oy:kin, siis SanomaWSOY, sai omistuksistaan muutaman kymmenen miljoonaa. Hiukan pienempi esimerkki on ravintoloitsija Sedu Kettunen, joka on myös onnistunut myymään ravintoloitaan ulkomaiselle pääomasijoittajalle.

Varsinainen asia oli kuitenkin se löperyys, jolla verottaja on suhtautunut osinkoverojen perimättä jättämiseen. Tästä täytyy antaa tunnustus Helsingin Sanomille, joka on vihdoinkin tarttunut olennaisiin asioihin, eikä lillukanvarsiin. Lehti käsitteli esimerkiksi Soneran UMTS-seikkailut ja hävitetyt miljardit silkkihansikkain. Pääministeri Paavo Lipponen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö pääsivät kuin koirat veräjästä. Soneran teleurkintajuttu vei lehden kaiken huomion.

Mitä Helsingin Sanomat sitten kertoi keskiviikkona 19. lokakuuta 2005. Pääuutissivulla näkyvästi ylhäällä oikealla otsikko: Valtio menettänyt osinkoveroja miljoonia euroja. Hallintarekisterit saaneet pörssiyhtiöiden osinkoja vastoin lakia ja verottajan tieten.

Tuomo Pietiläisen kirjoittamassa jutussa kerrotaan: “Suomalaiset pörssiyhtiöt ovat maksaneet ainakin kymmenen vuotta osinkoja ulkomaisiin hallintarekistereihin vastoin lakia. Asia on ollut vuosia verottajan tiedossa, mutta verotarkastajat ovat tyytyneet vain huomauttelemaan pörssiyhtiöitä."

"Pörssiyhtiöiden olisi pitänyt varmistua osinkojen lopullisen saajan kansallisuudesta, mutta yhtiöt ovat tyytyneet ulkomaisten pankkien ilmoituksiin. Esimerkiksi vuosina 2002 ja 2003 pörssiyhtiöiden olisi pitänyt pidättää osingoista ennakkoon noin miljardi euroa vuodessa, koska saajien kansallisuutta ei ollut varmistettu."

"Verottajalta on jäänyt keräämättä arviolta miljoonien eurojen osinkoverot siksi, että osa osingonsaajista on pystynyt ilmoittamaan kansallisuutensa väärin matalan veroprosentin maahan.”

Juttu jatkuu sitten lehden osassa TALOUS B1. Hiukan takaisin kehuja. Helsingin Sanomat on siis asian tuonut esille, mutta luvut ovatkin sitten toinen juttu: Otsikossa, ja myös itse jutussa, puhutaan (Suomen valtion) miljoonien eurojen osinkoverojen menetyksestä. Jutussa Mainitaan myös pörssiyhtiöiden ennakonpidättämisvelvollisuudesta, joka on sitten ihan eri sfääreissä: miljardi euroa vuodessa! (2002 ja 2003). Siis miljardi euroa vuodessa!

Voi vain kysyä mihin sitten perustuu se, että valtio menettänyt “miljoonia euroja” kun se on menettänyt kaksi miljardia euroa, jotka lain mukaan Suomen valtiolle olisi pitänyt tilittää! Olisiko oikeampi otsikko “Valtio menettänyt osinkoveroja miljardeja euroja” ollut liian mahdoton. Sehän olisi sisältänyt itse asiassa tämän jutun otsikon “Erotkaa, veroministeri Ulla-Maj Wideroos!” Asiallisesti asia on kuitenkin näin Helsingin Sanomienkin kirjoituksen mukaan.

Lopuksi hiukan lisää: Helsingin Sanomat selostaa tarkemmin asiaa talousosassaan 6/8 -palstalla ylhäältä alas ison jutun ja siihen liittyvän kartan ja selvitysten avulla. Miksi -palstalla ihmetellään “Eikö lakia tarvitse noudattaa?" ja toimittaja Tuomo Pietiläinen kysyy asiaa verohallituksesta, vastaajana apulaisjohtaja Erkki Laanterä.

Hurjaa luettavaa! Muun muassa: Kysymys: "On vaikea ymmärtää, että verohallinnolla ei ole ollut keinoja puuttua asiaan tehokkaasti." Vastaus: “No nyt on sitten lähdetty muuttamaan lakia. Ja tulevaisuudessa noudatetaan lakia.” Hurjaa luettavaa!

Tausta- juttu on otsikoitu: Hallintarekisteri piilottaa omistajan. Täällä on haastateltu vuosia sitten kaltoin kohdeltua seuraavasti, teksti nimimerkin HS. “Viranomaisyhteistyön kehittämisprojektin päällikön Markku Hirvosen mielestä verotusongelma on jälleen yksi peruste hallintarekisterien kiellolle. Hirvosen mielestä tuore, kansainvälisesti löperö lakiesityskään ei paranna asiaa. Useimmissa Euroopan maissa veroedun saa vain, kun pystyy osoittamaan kotipaikkansa osingon maksajalle. “Suomi tarjoaa veroparatiisimahdollisuuden muiden maiden kansalaisille”, Hirvonen sanoo.” (HS keskiviikkona 18.10.2005).

Talousosaston pääjutun iso otsikko laidasta laitaan: Ulkomaisten osingonsaajien veroja jätetty perimättä miljoonia euroja. Edellä kerrotun mukaan oikeampi otsikko olisi siis “tuhatkertainen": veroja jätetty perimättä miljardeja euroja! Alaotsikossa todetaan: Verottaja tyytynyt huomauttelemaan pörssiyhtiöitä lainvastaisuudesta. Lakia aiotaan muuttaa, koska sitä ei ole pystytyt noudattamaan.

Siis: Lakia aiotaan muuttaa, koska sitä ei ole pystytty noudattamaan! Kuulostaako tutulta? Kyllä, valtiovarainministeri, Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma puolusti varallisuusveron poistamista julkisessa puheenvuorossa eduskunnassa samalla perusteella yhtenä perusteenaan.

Lopuksi pitää siis todeta, että tällä hetkellä Suomen pääministeri on Matti Vanhanen, kauppa- ja teollisuusministerinä, joka vastaa veroasioista, Ulla-Maj Wideroos. Nämä jatkavat muina miehinä toimiaan, he ovat luottaneet siihen, että alamaiset eivät huomaa näitä asioita, heidän huomionsa on kiinnittynyt pilkkaamisasioihin, esimerkiksi viiden euron kansaneläkkeen korotukseen, joka armollisesti astuu voimaan ensi vuoden loppupuolella.

SanomaWSOY:n pääomistaja Aatos Erkko antoi syksyllä jossakin lehdessä lausunnon, että lehtien pitäisi kertoa enemmän ihmisten arjen asioista ja huolista. Ehkä se hiukan tehosikin. Heti tämän jälkeen opiskelijoista ja heidän rahahuolistaan kerrottiin ihan oikeasti heitä ymmärtäen eikä heitä halveksien tai heidän vaatimuksiaan halveksien niin kuin aikaisemmin Helsingin Sanomissa oli ollut tapana.

Arjen huolia on tämäkin miljardien kupla, josta on oltu tietoisia, mutta josta ei ole välitetty, muulla tavalla kuin lain muutosehdotuksella, jotta päästäisiin pälkähästä. Miten tämä sitten on arjen huoli? No tietenkin siten, että nämäkin lakia noudattamattomat miljardit olisi voitu käyttää heikoimmassa olevien hyväksi. Se ei olisi edes maksanut mitään! Se olisi ollut varsinaista tulon- tai veronjakoa suuren enemmistön hyväksi.

Tämä poukkoileva kirjoitus haluaa vielä lopuksi toistaa otsikon: Erotkaa, veroministeri Ulla-Maj Wideroos!

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Perjantaina 21. lokakuuta 2005.

Tämän numeron muut jutut ja linkkejä!

 

http://www.nettisanomat.com/2005/10/21/etusivu.htm

2005

Lokakuu
2005
October

Nettisanomat 31. lokakuuta 2005. Extra! Nro. 423


Kuva 30.10.2005. Keski-Suomen Viikko torstaina 27.10.2005.
"Hallituksen esitys osinkoverotuksesta suosii talousrikollisuutta". Markku Hirvonen samannimisessä jutussa, jonka kirjoitti Aleksi Vienonen.

Lue myös!
Erotkaa, veroministeri Ulla-Maj Wideroos! Veroviranomaiset ovat jättäneet perimättä lepsuuttaan miljardeja euroja osinkoveroja!
Pääkirjoitus perjantaina 21.10.2005. 

http://www.nettisanomat.com/2005/10/31/etusivu.htm

2005

Nettisanomat Maanantaina 14.11.2005

Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Elokuvalippu. 

Veronkiertoa esitetään jatkettavaksi!


Helsingin Sanomat Talous  lauantaina 12.11.2005: "Valiokunta: Osinkoja voidaan maksaa myös anonyymeille.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta sallii osinkojen maksun hallintarekisteröidyille ja tuntemattomille osakkeenomistajille, jos osingosta peritään aina ennakkoon 15 prosentin vero.

Nykyisen lain mukaan osingosta olisi perittävä ennakkoon 28 prosentin vero, jos ulkomainen omistaja ei toimita tarkkoja tietoja itsestään pörssiyhtiölle.Ongelmana nykylaissa on kuitenkin se, että pörssiyhtiöt eivät ole sitä noudattaneet. Tämän vuoksi ennakkoon on jäänyt perimättä noin miljardi euroa vuodessa.Arvioiden mukaan verottaja on kärsinyt tämän vuoksi miljoonien veromenetykset, sillä oma kotipaikka on voitu helposti ilmoittaa väärin. Pörssiyhtiöt ovat uskoneet pankkien vakuutteluja siitä, että lopullinen veronsaaja asuu tietyssä maassa, jossa verosopimuksen mukaan voi olla hyvinkin matala verokanta.

Suurten pörssiyhtiöiden osinkoja on jostain syystä maksettu eniten Britanniaan, jossa osinkoveroa ei makseta lainkaan."

Valiokunta: Osinkoja voidaan maksaa myös anonyymeille. Helsingin Sanomat. Talous. Kimmo Pietiläinen. Alkuosa lauantaina 12.11.2005 julkaistusta kolmen palstan kirjoituksesta.


Tähän aiheeseen liittyvät jutut yhdellä sivulla!


Lue myös!

Erotkaa, veroministeri Ulla-Maj Wideroos! Veroviranomaiset ovat jättäneet perimättä lepsuuttaan miljardeja euroja osinkoveroja! Pääkirjoitus perjantaina 21.10.2005.


"Hallituksen esitys osinkoverotuksesta suosii talousrikollisuutta".
Markku Hirvonen samannimisessä jutussa, jonka kirjoitti Aleksi Vienonen. Keski-Suomen Viikko torstaina 27.10.2005.

"- Osinkojen kierrättäminen on nykykäytännön mukaan äärimmäisen helppoa. Ei tarvitse muuta kuin hankkiutua jonkun ulkomaisen pankin asiakkaaksi tai perustaa jokin väliyritys, Hirvonen selostaa.Voimattomina veroviranomaiset ovat päätyneet nyt siihen, että lakia halutaan muuttaa voimassaolevan käytännön mukaiseksi.Hirvonen on jättänyt esityksen, jossa pyritään minimoimaan  valmisteilla olevan lain haittavaikutukset.

- Laki olisi säädettävä määräaikaiseksi. Lisäksi osingonsaajien nimet olisi ilmoitettava vuosi-ilmoituksen yhteydessä. Minun on vaikea keksiä järkisyitä, miksi näin ei tehtäisi.Hirvosen mielestä on uskomatonta, että Suomeen halutaan huomattavasti muita Euroopan maita löysempi järjestelmä.- Sanotaan nyt näin, että jo nyt Suomen voimassa oleva laki on löysempi kuin muualla ja noudatettu käytäntö on sitäkin löysempi, koska siinä ei ole edellytetty mitään tosiasiallisia selvityksiä, Hirvonen selostaa.Muissa maissa edellytetään, että mahdollista veroetua haetaan vasta jälkikäteen viranomaisten antamien todistusten perusteella.- Suomessa nämä edut annetaan jo kättelyssä, eikä haluta edes valvoa, minne edut menevät, Hirvonen moitti."

  "Hallituksen esitys osinkoverotuksesta suosii talousrikollisuutta". Keski-Suomen Viikko. Aleksi Vienonen.  Väliosa torstaina 27.10.2005 julkaistusta sivun levyisestä jutusta.


Lue myös!

Erotkaa, veroministeri Ulla-Maj Wideroos! Veroviranomaiset ovat jättäneet perimättä lepsuuttaan miljardeja euroja osinkoveroja! Pääkirjoitus perjantaina 21.10.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/11/14/etusivu.htm

2005

Marraskuu
2005
November

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Keskiviikkona 16. marraskuuta 2005. Etusivu. Nro 430.Kuva 16.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 12:55.  "Ulkona lumi sinnittelee ja yrittää jäädä pysyväksi marraskuun puoliväliin jatkunutta lämpöä halveksien." Kuva Pertti Manninen. Näkymä kadulle Jyväskylän yliopiston kirjaston kolmannen kerroksen "tilastokäytävältä". Sarjasta "Ihmisiä", tulossa! Edellinen ensimmäinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.   
Kuva 16.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 14:33.  "Sisällä pyöreiden pöytien ääressä lukijat syventyvät tehtäviinsä.. " Kuva Pertti Manninen. Näkymä Jyväskylän yliopiston kirjaston toisen kerroksen lukunurkkaukseen kerrosta ylempää.  Edellinen toinen kuva!  Ylempänä:  Ensimmäinen kuva.  Alempana:  Kolmas kuva.
Kuva 16.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 14:08.  "Kirjaston valot."  Kuva Pertti Manninen. Näkymä Jyväskylän yliopiston kirjaston ensimmäiseen ja toiseen ja hiukan kolmanteenkin kerrokseen.  Edellinen kolmas kuva. Ylempänä:  Ensimmäinen kuva ja toinen kuva.

http://www.nettisanomat.com/2005/11/16/etusivu.htm

2005

Marraskuu
2005
November

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Sunnuntaina 20. marraskuuta 2005. Etusivu. Nro 431.Kuvat 20.11.2005 marraskuun sunnuntaina klo 14:08 ja14:09.  "Onnelliset peruutuspaikan saaneet katsojat asettuvat kuvaan Harry Potterin ja ystävien seuraksi juuri ennen päivän ensimmäisen näytöksen alkua." 
Kuva Pertti Manninen ja Erika Manninen. Jyväskylä, elokuvateatteri Fantasia. Kiitokset kassanhoitajan ystävällisille ohjeille peruutuspaikkojen jonottamisessa. Sarjasta "Ihmisiä", tulossa! Edellinen ensimmäinen kuva!  Alempana: Toinen kuva. 
Kuva 20.11.2005 marraskuun sunnuntaina klo 14:13.  "Saliin ei jää yhtään tyhjää paikkaa kun valojen jo himmetessä viimeisetkin tulijat kiiruhtavat paikoilleen." Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia. Sali 1. Edellinen toinen kuva! Ylempänä:  Ensimmäinen kuva. Alempana: Kolmas kuva.
Kuva 20.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 16:56.  "Harry Potter ja Liekehtivä pikari miellytti paitsi ehkä kahta esityksestä kesken lähtenyttä katsojaa. Osa seurasi liikkuvaa kuvaa ihan loppuun saakka lopputekstitkin tuijottaen vaikka suurin osa katsojista oli jo poistunut." Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä Elokuvateatteri Fantasia. Sali 1.  -

Muisto. Ensimmäisen Potter-elokuvan jouduin aikoinaan katsomaan tässä samassa salissa käytävällä istuen hassunkurisen lippusekaannuksen johdosta alkuvuonna 2001. Hyvä puoli siinä oli se, että silloin kipeän jalan sai hyvin suoristettua eikä selkänojakaan puuttunut kun pystyin nojaamaan reunalla istuneen kumppanini penkkiin. Ehkä nytkin jotain erikoista oli sattunut koska lähtiessäni huomasin oven suuhun tuodut kaksi erillistuolia! Pertti Manninen. Edellinen kolmas kuva. Ylempänä:  Ensimmäinen kuva ja toinen kuva.

http://www.nettisanomat.com/2005/11/20/etusivu.htm

2005

Marraskuu
2005
November

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Keskiviikkona 23. marraskuuta 2005. Etusivu. Nro 432.Kuvat 23.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 14:26.  "Kirjaston pienin asiakas saa hoivaa osakseen ja nukahtaa" 
Kuvat Pertti Manninen. Jyväskylä, Yliopiston kirjasto, pääaula. Lainaajat odottavat vuoroaan ja kahvinjuojat keskustelevat Joku näyttää netissäkin vaeltavan. Isonna! Sarjasta "Tiedon lähteillä", tulossa! Edellinen ensimmäinen kuva!  Alempana: Toinen kuva. 
Kuvat 23.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 12:50.  "Tärkeä puhelu." Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä, Yliopiston kirjasto, pääovi ja Café Libri sekä joku sininen taideteos pihalla. Edellinen toinen kuva! Ylempänä:  Ensimmäinen kuva.  Alempana: Kolmas kuva.
Kuvat 23.11.2005 marraskuun keskiviikkona klo 12:48.  "Lämpöinen marraskuu eli kirjaston valot" Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä, Yliopiston kirjasto ja hallintorakennus. Edellinen kolmas kuva. Ylempänä:  Ensimmäinen kuva ja toinen kuva.

http://www.nettisanomat.com/2005/11/23/etusivu.htm

2005

Joulukuu
2005
November

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Torstaina 8. joulukuuta 2005. Etusivu. Nro 438.

Sydänverinen muistelo. Tuulessa.
Teppo Kulmala: John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. 

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.15. Pertti Manninen. Sarjasta "Imagine", tulossa!  Alempana: 2.kuva.  Edellinen: 1.kuva. 

"TUULESSA. Teppo Kulmala.
John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen

Double Fantasy: Sama pimeä vuodenaika 25 vuotta sitten. Ikkunaa vasten suudelmassa, hetken välkehtivän auringon kohteessa John Lennon ja Yoko Ono uuden mustavalkean levykannen kuvassa, Double Fantasy!

Tavallinen tiistai, yksi päivä, jota ilmestynyt, yksiön ikkunalle asetettu kansio nopeasti kurkistavassa auringossa ja tähtien odotuksessa valaisee. Vieläkin, jopa mustan muiston kehyksin se on rakkausalbumeista valkoisin ja vapauttavin. Päivällä tuona tiistaina kai kirjoitin jotain, en tiedä, kirjoitinko jotakin ja mitä se olisi ollut. Uutisointia?

Hetkessä siitä oli tuleva yhdentekevää. Kosmisella planeetalla vallitsivat silloinkin rankat ajat. Silti välkehti enemmän kuin nyt myös valoisa tähdenodotus, yhteisyyden mahdollisuus. Silloin oli mielestämme suhteellisen lukuisa joukko rauhan ystäviä, unienkeleitä, oikeudenmukaisuuden luottamus, unenlahjat ja mannerten välisen yhteyden tunnustelevan idealistinen vesimiesmieli. Kunnes. Pirstaleet:
...
Toivo:
...
Rakkaus:
...
Idolit ja muut:
...
Hiljaisuus:
...
Mitä John tahtoisi meidän paljon tekevän? En tiedä sanoa, tunnen sen, tämä on ajatuksen musiikkia, tämä ei ole uutinen. Tämä on ajan ja ajattomuuden vihkimysehdotus. Sellainen, että muistaisi ihmisen alkuperäisen osan, johon kuuluvat myös vihan tunne ja vihaa purkavan pelon tunne. Mutta tuon tunnekasautuman oikeutus on sellainen, että myös vihatessamme tuntisimme ja hyväksyisimme toisemme, me, ihmisinä ja luotuina persoonalliset, mutta pohjimmiltamme samanlaiset. Ei se oikeutus ole sitä varten, jotta loukkaisimme, kivittäisimme ja surmaisimme.

Yokon ja Johnin vetoomus yhdistää luomaan pahoistakin tunteista hyvää kantavan voiman. Kun yksin muistaa, että meitä on paljon, on meitä yhdessä paljon samanlaisia, ihonväristä, rodusta, varallisuudesta, iästä, lahjakkuudesta, virheistä riippumatta, ja rakkaus jää ja leviää. Minä olen sinä, sinä olet minä, sanovat itämaiset lähimmäisenrakkautta hiljaa meditoivat, ja käytännössä osoittavat viisaat ja lapsekkaat.

Imagine: En taida tätä sanoa, pikemminkin elää vain, vellovissa tunteissa ja jäsentymättömässä itkussa. Tämä osuuteni sanomalehteen on kuin nenä, joka haistamatta kunnon uutista antaa itkun puron valua suuren virran vesiin.

John toivoi ihmisarvoisen kokemuksen; tunnetuimman laulunsa mukaan jokaiselle Imaginen, yhteisen rauhan ja rakkauden ajan, joka vielä kerran on valona tuleva.Voi meitä lapsia! Tehkäämme se!John Lennonia kaivaten 8.12.2005, 25 vuotta myöhemmin."

[email protected]¤ Kirjoittaja on FT, kirjailija ja kulttuuritoimittaja.

Katkelma, alku ja loppu, noin kolmasosa, Teppo Kulmalan kirjoituksesta John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. Keskisuomalainen. Kulttuuri. Torstaina 8.12.2005.

Kuvateksti: "John ja Yoko. New York. 22.8.1980. Runsas kolme kuukautta ennen aikakausien leikkauskohdaksi kiteytynyttä katastrofia 1980."

Kuva. Sydänverinen muistelo. Tuulessa. Teppo Kulmala: John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. 

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.15. Pertti Manninen.Sarjasta "Imagine", tulossa!  Alempana: 2.kuva.  Edellinen: 1.kuva.  


 

Torstaina 8. joulukuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva. "5 vuotta sitten".

 

20 vuotta sitten, 8. joulukuuta 1980, hyvästi
IMAGINE

Imagine there's no heaven,
its's easy if you try.
No hell below us,
above us only sky.
Imagine all the people
living for today, ah.

No hell below us,
above us only sky.
Imagine all the people
living for today, ah.

UNEKSI

Uneksi! Ei taivasta,
helppoa, eikö niin?
Ei helvettiä,
yllämm' vain avaruus.
Uneksi! Ihmiskunta
hyväks' päivän tään.

Ei helvettiä,
yllämm' vain avaruus.
Uneksi! Ihmiskunta
hyväks' päivän tään.


Imagine there's no countries,
it isn't hard to do.
Nothing to kill or die for
and no religion too.
Imagine all the people
living life in peace.

You, you may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one.
I hope some day you'll join us
and the world will be as one.


Uneksi! Ei valtioita,
ei liene vaikeaa.
Ei enää tappamista,
ei uskontoakaan.
Uneksi! Ihmiskunta
elää rauhassaan.

Sanot: Olen uneksija,
vaan en suinkaan ainoa.
Mukaan toivon sinutkin,
maailma yhteen sulaa.


Imagine no possessions,
I wonder if you can.
No need for greed or hunger,
a brotherhood of man.
Imagine all the people
sharing all the world.

You, you may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one.
I hope some day you'll join us
and the world will live as one.


Uneksi! Ei alistusta,
pystytkö tähänkin?
Ei puutetta ja nälkää,
veljeys kunniaan.
Uneksi! Ihmiskunta
jakaa yhdess' maan.

Sanot: Olen uneksija,
vaan en suinkaan ainoa.
Mukaan toivon sinutkin,
maailma yhdess' elää.

 
Imagine 1971, Lennonin viidennellä soololevyllä,
Suomentanut Pertti Manninen tammikuussa 2000.

5 vuotta sitten. Silloin 20 vuotta sitten.
Torstaina 7. joulukuuta 2000.
Ylempänä: 1.kuva.  Alempana: 3.kuva. Edellinen: 2.kuva.

Suomennoksia: Imagine


Torstaina 8. joulukuuta 2005. Etusivu.  Kolmas kuva.

 

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.58 ja 16.15. "John ja Yoko. New York. 22.8.1980. Kolme kuukautta ennen." Pertti Manninen. -  
Iltalehti torstaina 08.12.2005: "Yoko Ono valvoo Lennonin legendaa".  - Keskisuomalainen torstaina 08.12.2005: "John ja Yoko, 8.12 - 25 vuotta jälkeen".  -

Ylempänä:  1.kuva  ja  2.kuva.  Edellinen: 3.kuva. 

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 17.10 ja 16.27. "Unohdettu John Lennon". Pertti Manninen. - Ilta-Sanomat torstaina 08.12.2005 "Kikka kuoli yksin". - Helsingin Sanomat torstaina 08.12.2005: "John Lennonin kuolemasta 25 vuotta". -

Ylempänä:  1.kuva  ja  2.kuva.  Edellinen: 3.kuva. 

http://www.nettisanomat.com/2005/12/08/etusivu.htm

2005

John Lennon   Double Fantasy   Yoko Ono.

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Keskiviikkona 14. joulukuuta 2005. Etusivu. Nro 441.

Snooker.


14.12.2005 joulukuun keskiviikkona klo 14.52. "Snooker". Kuva Pertti Manninen, Jyvässnooker, Jyväskylä. 

Vanhaa: "Arkistojen aarteena tarjoamme seuraavan Matti Vanhasen mielipidekirjoituksen lähes parin vuosikymmenen takaa. Artikkeli on edelleenkin ajankohtainen yrittäessämme ymmärtää Vanhasen ajattelutapaa.

Huomatkaa erityisesti kuinka Vanhanen käyttää edelleen samoja keinoja kuin parikymmentä vuotta sitten. Artikkelissa Vanhanen tukee Baltian maiden miehitystä leimaamalla miehityksen vastustajat provokaattoreiksi ja marginaali-ilmiöksi - aivan samoin kuin yhä jatkuvan Suomen alueiden miehityksen vastustajat leimataan vielä nykyäänkin."

Matti Vanhanen - jälkisuomettunut kummitus
sivustossa www.kavkaz.fi.
Matti Vanhanen:
Baltic Star. Suomenmaa tiistaina 30.07.1985.

Vanhaa ja uutta Vanhasta.

Uutta: "Vanhasen kirja Suomen tie maailmassa on keskustan presidenttiehdokkaan poliittinen ohjelmajulistus ...

Yllättävintä on ehkä kuitenkin se, miten suorasukaisesti Vanhanen kehuu teoksessa itseään, pääministerivuosiensa saavutuksia.

Lukija saa esimerkiksi tietää, miten Vanhanen Moskovassa kättä päälle lyömällä lopetti Venäjän ilmatilaloukkaukset, miten hän käynnisti tilannekuvajärjestelmän rakentamisen valtiojohdolle, otti aloitteen YK-mandaatista luopumisessa tai miten monta pääjohtajatason virkaa hänen hallituksensa on hankkinut EU:sta."

Vanhanen runttaa Niinistön puolustuslinjan. Pääministeri kehuu itseään häpeilemättä vaalikirjassaan.

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Arto Astikainen. Keskiviikkona 14.12.2005. 

"Ulkopolitiikan lähestymistavoista realismi on lähempänä omaa luonnettani kuin idealismi."

"Hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen edellyttää ennen kaikkea taloudellista kilpailukykyä ja kykyä rakenteellisiin uudistuksiin."

Tietokulma. Matti Vanhasen linjanvetoja. Helsingin Sanomat keskiviikkona 14.12.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/12/14/etusivu.htm

2005

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Sunnuntaina 18. joulukuuta 2005. Etusivu. Nro 442.


"Sininen lintu vuoden pimeimpänä päivänä".
Kuva 18.12.2005 joulukuun sunnuntaina, kolme päivää ennen talvipäivän seisausta, klo 15.29 kymmenen asteen kirpeässä pakkasessa. 
Pertti Manninen, sa
rjasta "Lintuja",  tulossa!  


Nettisanomat sunnuntaina 18.12.2005

Pääkirjoitus sunnuntaina 18.12.2005.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta jo nyt, jos tämä jää Nettisanomien viimeiseksi numeroksi, ennen joulua 2005. Kiitos lukijoille, jotka ovat suhtautuneet välillä ilmestymisen epäsäännöllisyyteen ystävällisesti ja joustavasti. Aika on rajallinen ja välillä se riittää "kaikkeen" välillä ei sitten mihinkään. Pertti Manninen, päätoimittaja, Nettisanomat.

Linkit aikaisempiin joulunumeroihin:
Joulusanomat, torstaina joulukuun 23. päivänä 1999. 
Jouluna 2000, torstaina 21. joulukuuta 2000. 
Something, torstaina 20.12.2001.
"Tähtipojat", torstaina 19.12.2002. 
Hyvää Joulua 2003 ja Onnellista Uutta Vuotta 2004!  Torstaina 25. joulukuuta 2003.


Jouluna 2004 lehti jäi ilmestymättä laajakaistaa odotellessa.
Tapaninpäivän järkyttävistä tapahtumista sain tietoa Thaimaasta jo aamulla kello 9, joista kerroin suppeassa "välinumerossa" perjantaina 31.12.2004:

"Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC.News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen."
Nettisanomat perjantaina 31.12.2004.


Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.

Joka etusivulle!

JYVÄSKYLÄ 2004 - 2005 - 2006Patong Ravintola
- Patong Sauna ja kabinetti - Patong Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant
phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -  


Etsi Nettisanomista!

 

 


Lauantai 2014-12-27 - N:o 1803 - JOULUKUU 2014.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2015!"Tapaninluistelut Puistokoulun kentällä"
Kuva: Pertti Manninen. Perjantaina 26.12.2014 klo 12:58 Jyväskylässä ohikiitävänä hetkenä auringon yrittäessä pilkistää pilvien takaa luomaan kontrastia tähän keskipäivän hämäryyteen. Laajenna!

"Kaupunkikyyhkynen tapaninpäivänä. Tepastelu autiolla kadulla kauppakeskuksen suljettujen ovien edessä".
"Kaupunkikyyhkynen tapaninpäivänä".

Kuvat: Pertti Manninen. Perjantaina 26.12.2014 klo 13:03 bussia odotellessa kauppakeskus Forumin edessä. Laajenna!


Stubb ja Rinne ovat löytäneet uuden kokoontumishuoneen!

Stubb: "Mielestäni kokoontumispaikan nimen pitää vastata niitä tuloksia, joita olemme hallituksessa saaneet aikaiseksi ja joita vielä varmasti saamme ennen ensi kevään vaaleja".

Rinne: "Tässä asiassa olemme harvinaisen yksimielisesti samaa mieltä ja täytyy antaa täysi tunnustus pääministerin kekseliäisyydelle. Tällä tiellä jatkamme ja nostamme uuden kokoontumishuoneemme sellaiseen arvostukseen, jota jälkipolvet ja historiankirjoittajat hämmästyneenä muistelevat".

Kuva kokoontumishuoneen ovelta, jossa näytti olevan koko hallitus koolla ohi kiitävän bussin ikkunasta havainnoituna.
Kuva Pertti Manninen sunnuntaina 23.11.2014 klo 15:01.

Pannukakkutalo Vapaudenkadulla (sic!) Jyväskylässä.
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Shittejä. Sunny Car Center ei ole maksanut tolppaansa - Iltalehti tavoitti Sunny Car Centerin pomon - Tullin kohuttu kokous: Pääjohtaja Hartikainen: "Voin olla vittumainen tarvittaessa" - Eremenko johdatti ZSKA:n - Rauhanmarssille?  - Talvivaara-lotolle kävi kalpaten - Niinistö luottaa Talvivaaraan - eläkeyhtiöt eivät - Hän räplää sitä koko ajan Lue!

Juttuja ja kuvia. Mielenrauha Lue! - Pääkirjoitus. Tänään 24.10 on YK:n päivä. Lue! - Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue! - Vesipallo. Naiset. Kuvasarja - Erkki Manninen 1956. Kuva - Lauantai-viihdettä: Vesipallo. Kuvat - Iltalehtien etusivut ja lööpit. Kuva - Oivallus. Lue! - Kanalasta kirjastoon. Kuvia - Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue! - Ääkkösten vaikeudesta. Lue! - 10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva - JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue! - Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva - Oivallus. Lue! - PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva - KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva - Laitumella. Kuva 1994. Tyotä! Kuva

ARKISTO: Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!


Oivallus

Kun uskot, että sisäinen totuutesi
on kaikkien ihmisten totuus -
se on nerokasta.
Ralph Waldo Emerson

En salli tiedonjanon piinata mieltäni,
vaan tahdon elää elämääni ja olla
sopusoinnussa koko ihmiskunnan kanssa.
Edmund Gosse

Täydellisesti itsemme halliten
- me teeskentelemme hallintaa.
Kunnioittaessamme valta-asemaamme
me olemme pelkkiä huijareita.
Tai ehkä olemme kuin
vuohenkarvainen sivellin maalarin kädessä
tietämättä ollenkaan, mitä olemme.
RumiJalo mieli näkee
asian joka puolelta
vailla ennakkoluuloja.
Pieni mieli on
ennakkoluuloinen ja näkee
asian yhdeltä puolen.
Kungfutselaisuus

Ihminen kantaa aina sisällään taivasta ja helvettiä.
Sri Ramana Maharski

Et sinä elä yksin tässä maailmassa.
Myös sinun veljesi ovat täällä.
Albert Schweitzer

(74) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


PAASIKIVEN PATSAALLA.

PAASIKIVEN PATSAALLA. Pieni istuva pysähdys patsaan jalustalla ilmaisia Narinkkatorilla jaettuja mainosnakkeja mutustellen hiukan ympäristöä tarkkaillen ja hetken kuluttua Kiasman edestä lähtevän bussin kyytiin kiíruhtaen.
OPPIA AHMIVA NEITONEN - PYÖRÄILIJÄT - TURVALLINEN OTE - NOSTALGINEN BIO REX.
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 17:11 - 17:20. Helsinki Mannerheimintie. Kuvasarja.


KAISLIKOSSA SUHISEE.

KAISLIKOSSA SUHISEE.

Pohjois-Savo. Nilakka. Torstai 2014-09-04 klo 09:49. Kuva: Pertti Manninen.


Arkisto 2004.

"Kaipuun sininen hetki". Kuvan unelmoinut Pertti Manninen.  
Aino Mantsas ja Tauno Palo  elokuvassa Hilman päivät  vuodelta 1954. 
 
Matti Kassilan ohjaama soljuva komedia sijoittuu 1930-luvun eteläsuomalaisen kirkonkylän maisemiin. Perustuu Agapetuksen romaaniin. TV1:ssä keskiviikkona 22.09.2004 klo 15.05.

  "Kaipuun sininen hetki"   "Pysähtynyt hetki".  Kultatukka, kuvan kolme unelmointia: "unen hämyssä"."fresko". "täysi, sirpaleinen hetki". 
Unelmoinut vuosien kuluessa Pertti Manninen. Kokoelma tulossa! 

Katso myös! 
Panoraama kuvasta "Maisema taloista". Kuva: Pertti Manninen 1956. Kallio-sarjasta.
11.09.1973. Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.
Mustavalkoisesta lehtikuvasta tulkinnut Pertti Manninen. (nettisanomat.com11.09.2003) 

Terror gegen USA. Max 2001. Kuva: Pertti Manninen. (nettisanomat 11.09.2004) 
Tappaminen jatkuu. Kuva: Pertti Manninen. (nettisanomat 09.09.2004)
http://www.nettisanomat.com/2004/09/16/kuvamantsaspalo.htmOpeta lapsi uimaan!

SHITTEJÄ KESÄLLÄ 2014 Lue! - Ihmisiä kaupungissa kesäaikataulun vaihduttua Kuvat . NEGATIVE FEEDBACK. Sanctions. LIVE. RT Kuvat - Tove Jansson 100 vuotta Kuva - Suomalais-venäläistä koskenlaskua Kuvat- Arkisto 2010. Eristäkää Israel - ei Gaza. Aftonbladet Lue! Nettisanomat 15 vuotta. Pääkirjoitus Lue! - Arkisto 1999. Dilemma Lue! - Arkisto 2011: Siittimen palautus Rakveressa Kuvasarja - Hevoset laitumella Kuva - Upoksissa Kuva - Muista liivit!

Isonna!Laitumella. Laukaa. Maanantaina 28.07.2014 klo 09:07.

Sarjasta "Ohi kiitäviä hetkiä". Kuvan mahdollisti linja-auton pysäkille pysähtyminen Kantolan tiellä hiukan ennen Puustellin työkylää. Kuva: Perttti Manninen

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.
 
Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm


Upoksissa. Oma kuva. Pertti Manninen. Peurunka. Valkamanlahti. Torstaina 24.07.2014. (Ricoh PX Water Proof).
"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva
http://www.nettisanomat.com/
2012/01/16/etusivu.htm

Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.


Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/
2006/05/01/etusivu.htm

 

Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.

http://www.nettisanomat.com/
2001/05/17/hymy.htm

 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm

 

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

VIIKKO B2 - JYVÄSKYLÄ 2005 - Arkistokirjoituksia ja kuvia Jyväskylästä, sen nyt eläkkeelle jäävästä kaupunginjohtaja Markku Anderssonista ja vielä edeltäjän Pekka Kettusen erorahaprosessista. Myös hiukan muitakin henkilöitä ja asioita on mukana. Kriittinen ja mitään tekstiä tai kuvia poisjättämätön tarkastelu kronologisessa järjestyksessä alkaen maaliskuusta 2004. - JYVASKYLA2005 - lauantai 05.02.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

2005, JYVÄSKYLÄ, Arkistokirjoitus, kuva, eläkkeelle, kaupunginjohtaja, Markku Andersson, edeltäjä, Pekka Kettunen, erorahaprosessi, Kriittinen, poisjättämätön, tarkastelu, kronologinen, alkaen, maaliskuu 2004

N:o B2 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-02-07, nettiin 2015-02-07 10:13, linkkejä 2015-02-07.


Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Toukokuu 2014 - marraskuu 2014

TOP 50


touko
2014

kesä
2014

heinä 2014

elo 2014

syys 2014 loka 2014 marras 2014 joulu 2014
nettisanomat.com

39459

40582

32031

30799

33733 31550 36111 30414
viikkosanomat.fi

18955

18980

19554

22858

24536 24849 22912  
12.fi

16966

15585

15719

23575

21480 16208 18459 20035
sanomanetti.fi

12312

11725

14038

14812

16304 12008 20066  
hs27.com

5705*

8187

8874

11329

9804 6969 8898  
sanomapark.fi

5298

5547

7004

9320

9594 6873 11371  
nettimobi.com

3563

4596

4740

5330

5379 5008 5547 4917
helkinginsanomat.com

3233

3903

3779

6486

5386 3985 3453  
viikko.fi

2678

3701

3340

5948

4648 3679 3423  
sanomatori.fi

2493

3377

3715

4381

4172 3511 4986  
sanomaa.com

2019

1851

2637

4848

3849 2777 6648 5781
helsinki-areena.fi

1146

842

842**

585

555 401 261 218
vuosisanomat.fi

1144

1000

887

848

869 860 804 677
wincapita.fi

1093

1068

1405

1358

1810 2175 2058  
fy.fi

1013

1013**

1013**

1013*

1274 1274* 1274*  
nettilehti.com

969**

1328

1675

1745

1950 1900 2271  
sanomasampo.fi

962

806

727

1089

1169 909 636 583
kuvaviikko.fi

933

796

679

886

1156 1006 744 713
hs24.mobi

922

1048

1629

1489

1795 1932 1704 2108
shit.fi

786

574

641

710

792 894 937 976
vuosi.fi

723

600

584

991

1025 871 564 550
nettimobi.fi

489

530

575

511

471 428 510 490
venus.fi

435

457

453

411

499 438 500 455
hesansanomat.fi

427

366

368

810

741 564 381 401
let.fi

397

376

427

365

374 343 392 365
n1.fi

381

339

375

399

421 425 390 375
infoinfo.fi

348

391

342

443

402 320 394 416
kuvala.fi

314

278

354

341

362 317 385 360
keskiviikko.fi

306

297

323

351

364 387 419 439
iske.fi

303

258

237

284

283 207 250 239
sanala.fi

293

305

341

409

406 297 350 369
maanantai.fi

292

299

322

278

323 350 356 370
sanat.fi

285

270

319

296

309 263 293 311
elama.fi

277

274

289

346

304 329 428 394
raw.fi

269

251

341

246

232 262 278 247
12tori.fi

239

213

262

209

184 198 191 252
tiistai.fi

224

232

270

247

280 252 325 322
hooes.fi

217

185

219

220

220 205 176 179
sanomo.fi

208

212

235

257

234 131 110 123
gagarin.fi

197

190

212

213

206 247 278 260
eduskuntatalo.fi

189

163

217

204

297 232 197 219
pappa.fi

163

101

113

125

94 110 107 106
mummi.fi

160

85

105

119

94 98 120 103
sanomaviikko.fi

154

125

199

231

340 388 245 289
per.fi

99

105

115

136

137 155 157 139
week.fi

83

88

111

141

101 127 135 164
iltaset.fi

58

43

50

63

71 79 132 127
kansalaistori.fi

54

44

95

190

81 71 99 88
suomisanomat.fi

23

86

641

62

53 70 95 142
sanonet.fi

 

52

243

283

310 291 279 296

2014-06-25
**huhtikuun luku

129256

 

 

 

       

2014-07-17

 

 

 

 

       

2014-08-06
**ed. kuukauden luku

 

133724

 

 

       

2014-08-24

   

133666

 

       

2014-09-12

     

158590

       
2014-10-29         159473      
2014-11-04           137223    
2014-12-18             161099  
2015-01-05                

Sivun alkuun!