POISTOT (HO 19.11.2015)

Thaimaa Phuket
www.phuket.fi
www.patong.fi
www.thalang.fi
Ravintolat
Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
Ravintolat
Sauna ja kabinetti
Patong


Sauna
Majatalo
Phuket Patong

Majatalo-Huoneistot
Moposkootteri- ja autovuokraus
Patong - Kata

Mopot ja auto
Vene
Flying Finn

Phuket

Vene- Kalastus

Vuokrattava talo Thalangissa


Talo- Huvila

Viikko 35 Sunnuntai 2009-08-30

viikkosanomat.fi - viikko.fi

Edellinen Seuraava Uusin Ilmoitukset

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!

Mari Manninen: “Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan." HS 2005-05-07 Lue!

Tämä uutinen oli Helsingin Sanomille liikaa. Lue!

Asianosaisinta kuulematta. Lue!

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia".

"Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen."

"Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava."
"Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla."

"Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita."


Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala.
"Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.


"Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa.

- Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat.

- Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä.

- Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava. Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita."

Kuvateksti: "Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa. Mikko Stig/Lehtikuva.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.

News World news Afghanistan Change in Afghanistan must come from within Editorial The Observer, Sunday 30 August 2009
"It is clear that Karzai is neither capable of nor willing to change. The democratic process has run aground. The west faces the prospect of upholding a dubious regime for a narrow strategic reason – to prevent terrorism in the UK and the US and to stop al-Qaida setting up their terror camps again. The question now is whether this is necessary. If Nato troops leave Afghanistan, it may become easier for al-Qaida to operate there but, equally, the sense of grievance that attracts Afghans to the Taliban and Muslims to extremism elsewhere may be diminished. But for as long as our troops are in Afghanistan, British soldiers will be killed, making it an increasingly urgent political problem for Gordon Brown. The government finds itself nailed to the logic of a failed humanitarian intervention where it is hard to abandon what it promised to redeem."

News World news US foreign policy US commander in Afghanistan proposes revamped strategy General Stanley McChrystal acknowledged drawbacks of the approach used for the past eight years Ewen MacAskill in Washington and Nicholas Watt guardian.co.uk, Monday 31 August 2009 19.53 BST The recommendations came as two further British soldiers were killed yesterday, compounding what is the deadliest year for foreign troops since the 2001 invasion. The deaths of the soldiers from The Black Watch, 3rd Battalion The Royal Regiment of Scotland, took the total number of deaths of UK service personnel since operations began in 2001 to 210. The soldiers were killed in a blast while on patrol north of Lashkar Gah, in Helmand province, the Ministry of Defence said. Two American soldiers were also killed in an explosion, the US military said. ... McChrystal has already begun to implement the new strategy, ordering his forces not to fire or drop bombs if there is a risk of civilian casualties.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Muut lehdet.



Helsingin Sanomat pääuutissivu lauantaina 07.05.2005.
"Moskovan voitonjuhlalla kaksimielinen merkitys. Max Jakobsonin kolumni A4."
"Suomalainen ottaa sinkkiarkun vastaan ylpeänä. Mari Mannisen Vallan liikkeet A6."
"Entä jos taloyhtiö toimisi kuin YK? Jaakko Kangaluoman Pallon liikkeet A 14."
www.helsinginsanomat.fi Juha-karhu on taas liikkeellä. Katso, missä se on kulkenut."



Helsingin Sanomat. Kotimaa  lauantaina 07.05.2005.
"Vientilihan tarkastamiseen kelpaa vain venäläinen eläinlääkäri."
"Vallan liikkeet. Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan."


Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.

“Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.

Rauhanturvalain uudistusta pohtiva työryhmä jättää esityksensä ensi viikolla.. Uudistuksen takana on erityisesti Suomen osallistuminen EU:n nopean toiminnan joukkoihin.
Monet uskovat, että suomalaissotilaat voivat joutua nopean toiminnan joukoissa kovempiin tilanteisiin kuin nykyisissä rauhanturvatoimissamme on totuttu. Sitäkin on pelokkaina mietitty, että sotilaita tuotaisiin kotiin ruumisarkuissa.

Pelko on aiheellinen. EU:n uudet joukot voivat pahimmillaan kohdata samanlaisia hetkiä kuin ruotsalaiset SSG -erikoisjoukot Kongossa toissa kesänä.
YK:n valtuuttamalla EU joukolla oli lyhyt, mutta vaarallinen tehtävä. Sen piti suojella Kongon Bunian kaupungin läheisellä alueella pakolaisia ja siviilejä sekalaisilta asejoukoilta kunnes YK saisi paikalle isomman rauhanturvajoukon. Ennen EU -joukkojen tuloa alueella oli lahdattu sadoittain ihmisiä
Kesäkuusta elokuuhun kestäneen tehtävän aikana ranskalais-ruotsalainen ryhmä kävi tulitaisteluja asejoukkioiden kanssa. Noin 20 kuoli vastapuolelta, ranskalais-ruotsalaisesta joukosta ei yksikään.

Tyypillinen taistelu: EU-joukko saattoi siviilejä kylään. Parikymmentä lähimaastossa piileskellyttä sissiä avasi tulen saattajia kohti. Ruotsalaiset ja ranskalaiset vastasivat tuleen, hyökkäsivät ja pakottivat pyssymiehet pakosalle.
Asejoukkioista osa taisteli huumattuina, mukana oli palkkasotilaita naapurimaista ja lapsisotilaita. Myös lapsia oli lupa ampua. Ruotsalaisten mukaan lapsisotilaita ei kuitenkaan jouduttu ampumaan, koska lapset pakenivat heitä varten jätetyistä peräytymisreiteistä.

Näin hurjiin taisteluihin ruotsalaiset eivät olleet joutuneet 40 vuoteen, sitten edellisen Kongo-operaation 1960-luvulla. Ruotsalaiset tiesivät ennalta. kuinka vaarallisesta tehtävästä oli kyse, ja olivat valmiina riskeihin.
Valtiopäivät hyväksyivät Kongoon menon mukisematta, eivätkä ruotsalaisviestimet pelotelleet vaaroista ennalta. Taisteluista uutisointikin oli maltillista.

Rauhanturvatoiminnan muutoksesta käytiin Ruotsissa iso keskustelu jo 1990-luvun puolivälissä, mikä selittänee, miksi EU:n nopean toiminnan joukot eivät ole nostattaneet. Ruotsissa samanlaista keskustelua kuin Suomessa.
Ruotsalaisilla on myös tapana ajatella, että heidän kuululuu asuttaa maailman hädänalaisia. Kukaan ei tosin tiedä. miten kansan mieli muuttuu, jos aputoimista oikeasti tuleekin useampi ruumis kotiin.

EU:n nopean toiminnan joukkoihin osallistuminen lisää suomalaissotilaiden riskiä kaatua taistelussa.
Kongon esimerkki ja rauhanturvaamisen haasteet Afrikassa ovat olleet eurooppalaisten sotilaiden ja poliitikkojen mielessä, kun he ovat viime aikoina kehitelleet nopean toiminnan joukkojen kärkiryhmien eli taisteluosastojen valmiuksia vaativiin operaatioihin. Suomi on muodostamassa taisteluosaston Ruotsin, Norjan ja Viron kanssa, toisen Saksan ja Hollannin kanssa.

Omien miesten ja naisten asettaminen vaarallisiin tehtäviin on kallis uhraus. Se on silti suuren hintansa arvoinen, jos sillä estetään vaikkapa Kongossa satojen tai tuhansien siviilien lahtaus ja kansanmurha. Silloin Suomi on mukana rohkeasti siellä, missä apua huutavimmin tarvitaan.
Tuollaisista tehtävistä ruumisarkussa kotiin tuodun sotilaan ottaisin vastaan surullisena, mutta ylpeänä suomalaisena ja maailmankansalaisena.

Mari Manninen
Mari.manninen @sanoma.fi
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Tukholman-kirjeenvaihtaja.”

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.


Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. 


Isonna!

Lue myös!  "Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille." Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 1999/09/02/netti0109.htm#natoeite

Lue myös!  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli. 2004/03/25/etusivu.htm

Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. Kuva: Pertti Manninen.  Isonna!
Katso myös! Äiti ja lapsi. 2000/05/11/viikonkuva.htm
Muistikuva Jukka Kajavan kirjoituksesta sen jälkeen kun joku suomalainen europarlamentaarikko-äiti intoili, että hän antaisi poikansa lähteä ilomielin sotaretkelle, jos tämä poika niin itse haluaisi. Kajavan lakoninen toteamus: Onneksi hän ei ole äitini, oma äitini kyllä toppuuttelisi. Muistikuva Pertti Manninen.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

 

Arkisto. Etusivu. Sunnuntai 2006-08-20-
http://www.nettisanomat.com/2006/08/20/etusivu.html



Arkisto. Etusivu. Sunnuntai 2006-08-20-
http://www.nettisanomat.com/2006/08/20/etusivu.html



Nettisanomat sunnuntaina 20.08.2006.

Jälleen ajankohtainen! Kuva: Pertti Manninen.
Helsingin Sanomat ei kertonut yhtikäs mitään Suomen Reserviläisliiton kielteisestä kannasta joukkojen lähettämisestä Libanoniin.
Asianosaisinta kuulematta. Pääkirjoitus. Lue!
Kuva julkaistu aiemmin tekstein:
Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. 2003-10-09.
Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. 2005-05-10.

Tämä uutinen oli Helsingin Sanomille liikaa!
Perjantaina 18.08.2006 Ylen tv-uutisissa klo 20.30:
"… Jatkamme samassa aihepiirissä, nimittäin Suomen Reserviläisliitto vastustaa suomalaisten YK-joukkojen osallistumista Libanonin rauhanturvaoperaatioon. Liitto pelkää että suomalaisen sotilastarkkailijan kuolema Libanonissa ei jää viimeiseksi. Liiton mukaan Israel ei välttämättä vastaisuudessakaan kunnioita YK-joukkojen koskemattomuutta. Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suominen hämmästelee myös päättäjien toimintaa ja kysyy miksi tapauksesta ei annettu noottia Israelille. TV-uutisten teettämässä kyselyssä …"
Perjantaina 18.08.2006 Ylen tv-uutisissa klo 20.30.

Nettisanomat sunnuntaina 20.08.2006.
Pääkirjoitus. Asianosaisinta kuulematta.

“Suomen Reserviläisliitto vastustaa suomalaisten YK-joukkojen osallistumista Libanonin rauhanturvaoperaatioon. Liitto pelkää että suomalaisen sotilastarkkailijan kuolema Libanonissa ei jää viimeiseksi. Liiton mukaan Israel ei välttämättä vastaisuudessakaan kunnioita YK-joukkojen koskemattomuutta. Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suominen hämmästelee myös päättäjien toimintaa ja kysyy miksi tapauksesta ei annettu noottia Israelille.” Ylen TV1-uutisissa perjantaina 18.08.2006 klo 20.30.

Viesti on suunnattu suoraan maan ylimmälle johdolle, joka EU-huumassaan näyttää näyttävän vihreätä valoa joukkojen lähettämiselle. Nyt kelpaa taas YK:kin, joka välillä jo haluttiin sivuuttaa taistelujoukkoinnostuksessa.

Suomen Reserviläisliiton huoli on aivan aiheellinen ja ovathan sen jäsenet kaikkein asianosaisimpia Suomessa. Niin miehet kuin heidän perheensäkin. Eivät nämä meidän suuret johtajat ja valtiomiehiksi itsensä kuvittelevat sinne lähde, eivät uskaltaisi vaikka olisivatkin nuorempia ja kykeneviä. Pelkureita kaikki tyynni.

Kuulin nopeasti tämän perjantain uutislähetyksen ja ajattelin, että lauantaina voin sitten lukea, mitä lehdet asiasta kirjoittavat. Eivät kirjoittaneet yhtään mitään. Siinä Helsingin Sanomien painoksessa, joka minulle laatikkoon kannetaan, ei ollut mitään koko asiasta. Siinä Keskisuomalaisessa, joka laatikkooni kannetaan, ei ollut mitään koko asiasta.

Helsingin Sanomissa oli kyllä useitakin asiaan liittyviä artikkeleja otsikoiltaan: “Suomi varautuu lähettämään Libanoniin 250 sotilasta. ‘Tämä on riskialtis operaatio‘, pääministeri Vanhanen arvioi. Kysymyksiä YK-joukkojen valtuuksista auki maailmalla.” Suomi varautuu lähettämään Libanoniin pioneerikomppanian. Enimmillään 250 sotilasta ehtisivät perille marraskuuhun mennessä.”, “Libanon ollut suomalaisten vaikein rauhanturvaamistehtävä. ‘Kieltämättä jännitti, kun kranaatit iskeytyivät lähelle‘.” ja “Vallan liikkeet. Maassa maan tavalla.”. Nämä pääuutissivulla (ensimmäinen) ja Kotimaa-sivuilla (muut). Ulkomaat-sivuilla oli “Räjähtämättömät ammukset uhkaavat kotiinpalaajia Etelä-Libanonissa. Rypälepommeja löytyy päivittäin talojen sisältä, katoilta ja ympäristöstä.”, YK-joukkojen valtuuksista epäselvyyttä. Varovaista Ranskaa huolestuttivat erityisesti välit Hizbollahin kanssa.” ja “Israel jäädyttää suunnitelmansa vetäytyä Länsirannalta.” Vallan liikkeet juttuun oli viittaus pääuutissivulta: “Lähi-idässä rauhanturvaajan pitää uskaltaa. Jussi Vuotilan Vallan liikkeet.”. Helsingin Sanomat lauantaina 19.08.2006. Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen. Helsingin Sanomat kuuluu SanomaWSOY-konserniin.

Keskisuomalaisessa oli seuraavat artikkelit: “Suomi varautuu operaatioon. Rauhanturvaaminen: Varsinainen päätös osallistumisesta Libanonin kriisinhallintaan tehdään erikseen, kun YK:n johtaman toiminnan yksityiskohdat tarkentuvat." pääuutissivulla. “Suomalaiset valmiudessa. Rauhanturvaaminen: Kriisialueelle lähtevät vaarallisempaan paikkaan kuin kollegat aiemmissa tehtävissä.” Valtakunta-sivulla. ja “Sota tuhosi turvallisuuden tunteen. Israel: Haifan asukkaiden mukaan pahimmat tuhot ovat ihmisten mielissä.” Ulkomaat-sivulla. Keskisuomalainen lauantaina 19.08.2006. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen.

Kummassakaan lehdessä ei ollut edes yhden palstan uutista Suomen Reserviläisliiton kannanotosta, joka oli tullut julkisuuteen perjantaina puolen päivän aikaan, niinkun myöhemmin huomasin etsiessäni netistä tätä kannanottoa.

Se mistä ei kirjoiteta on valinta. Pääkirjoitus "Asianosaisinta kuulematta" sunnuntaina 20.08.2006. Pertti Manninen. Nettisanomat.

PS. Mitä netistä löytyi? Tulossa!


Heinäkuu 2009. Nettisanomat keskiviikko 2009-07-29.

Mandaatti Afganistaniin.

Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-07-29 klo 12:09. Nettisanomat. Pertti Manninen

Suomi on taas ajopuuna joutunut sotaan, Afganistaniin. Hallituksen pääministeri on Matti Vanhanen, ulkoministeri Alexander Stubb ja Puolustusministeri Jyri Häkämies. Tasavallan presidentti on Tarja Halonen. Vanhanen ja Halonen ovat lomalla eivätkä lausu mitään. Nämä Naton juoksupojat Stubb ja Häkämies selittelevät.

Suomen pitää noudattaa omia lakejaan on sitten operaatioilla Naton tai YK:n hyväksyntä. Tästähän tässä viime kädessä on kysymys, vai onko aivan tarkoituksella ajauduttu tähän tilanteeseen. Johtajat leikkivät siis suomalaisten miesten hengillä ja sallivat ”vihollisten” tappamisen niin kuin suomalaisten joukkojen komentaja asian ilmaisi.

(Lähde: HBL. Pääkirjoitus tiistaina 2009-07-28. Finland i krig – Finland för fred. ”Då överstelöjtnant Ahti Kurvinen, som leder den finländska styrkan i Afghanistan, på söndagskvällen i tv kommenterade den senaste incidenten med finländska och svenska soldater inblandade, kom han däremot faktiskt att säga att det hela började med att ”fienden öppnade eld”.”)

Suomen päättäjät olivat häpeällisesti hiljaa ja toivoivat, että keskustelua Suomen mukana olosta sodassa tai sodanosapuolena ei tarvitsisi käydä. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak kuitenkin kirjoitti asiasta Helsingin Sanomissa (linkki) viime perjantaina 2009-07-24, siis seuraavana päivänä, jolloin vastaava Georg Gafronin Bildissä julkaistu saksalaiskirjoitus ilmestyi (Nettisanomat-2008-07-27). Tämän jälkeen ei enää voitu vaieta.

Mandaatti Afganistaniin. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-07-29 klo 12:09. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Lue myös mm. seuraavat satunnaisesti poimitut!

Muut lehdet. Keskisuomalainen tiistaina 20.07.2004.
Keijo Korhonen: Herran kukkarossa. "Missä Suomi sijaitsee?
"Nyt ei tarvita Natoa eikä EU:n Blitzkrieg-joukkoja eikä helikopteri-militarismia. Nyt tarvitaan järkeä ja itsekkyyttä. "Tuntemattoman" Lahtinen totesi: "Se yksi kohjo sieltä Saksasta lähtee liikkeelle, ja meidän nilkit seuraavat perässä." Mutta Lahtinen ei tuntenut Euroopan unionia. Suomen turvallisuuspoliittinen ongelma on nyt, miten pitää kurissa meidän nilkit, jotka hinkuavat mukaan Euroopan hiekkalaatikolle. Ja eiköhän se ongelma ratkea demokratian keinoin."
http://www.nettisanomat.com/2004/07/22/keijokorhonen.htm

Nettisanomat torstaina 07.10.2004.
"Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla." Turvallisuutta etsimässä.
Pääkirjoitus. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2008/10/24/vanhanenpesonen.html#paamisterimatti

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.
Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.
"Omien miesten ja naisten asettaminen vaarallisiin tehtäviin on kallis uhraus. Se on silti suuren hintansa arvoinen, jos sillä estetään vaikkapa Kongossa satojen tai tuhansien siviilien lahtaus ja kansanmurha. Silloin Suomi on mukana rohkeasti siellä, missä apua huutavimmin tarvitaan. Tuollaisista tehtävistä ruumisarkussa kotiin tuodun sotilaan ottaisin vastaan surullisena, mutta ylpeänä suomalaisena ja maailmankansalaisena."
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/kuvaetusivu.htm

Extra! Nettisanomat maanantaina 09.01.2006.
Vanhanen ja Halonen kiistävät Ilta-Sanomien väitteet Nato-yhteistyön salailusta.

http://www.nettisanomat.com/2006/01/09/etusivu.htm

Nettisanomat sunnuntaina 20.08.2006. Virheelliset päivämäärät ja viittaukset korjattu torstaina 24.08.2006.
Pääkirjoitus. Asianosaisinta kuulematta.
http://www.nettisanomat.com/2006/08/24/etusivu.html#20060824

Aamulehti Maanantai 28.elokuuta 2006. Etusivulla.
Kansa päästäisi YK-miehet Libanoniin pitkin hampain
http://www.nettisanomat.com/2006/09/01/etusivu.html#aamulehtiajan

Aamulehti. Kotimaa. Maanantai 28.elokuuta 2006
Suomalaiset suhtautuvat varauksellisesti lähtöön
http://www.nettisanomat.com/2006/09/01/etusivu.html#aamulehtiajan

UUSIMMAT:

Bild Kommentar von Georg Gafron:
Mut zur Wahrheit
BILD BUNDESAUSGABE 23 JULI 2009.
"Die Bundeswehr ist mit ihren Verbündeten im Krieg!"
"Die Soldaten haben es verdient, dass das zu Hause auch so benannt wird."

http://www.nettisanomat.com/2009/07/27/etusivu.htm

Helsingin Sanomat Vieraskynä
Perjantai 2009-07-24
Charly Salonius-Pasternak
Suomi on paraikaa sotaa käyvä maa
"Afganistanin-operaatiosta tekee ainutlaatuisen Suomen rauhanturva- ja kriisinhallintahistoriassa se, että nyt Suomi on sodan osapuoli."
http://www.nettisanomat.com/2009/07/29/etusivu.htm#suomion


Elokuu 2009. Nettisanomat keskiviikko 2009-08-26.
Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12
Peurunka. Valkamanlahti. Juuri ja juuri tarkeni uimassakin vielä käydä, lienee jo 17 asteista, harmaa päivä, ulkona 16 mittarin mukaan.
TV-katsaus.

Hetki sitten oli Euronews auki, Ted Kennedy on kuollut, näin välähdyksen loppuosan, kuvia veljistä, hautajaisista, lammikko-onnettomuudesta, josta näytettiin auto vedessä ja onnettomuudessa kuolleen nuoren naisen kasvokuva, kerrottiin Kennedyn olleen Irakin sodan vastustaja.
Eilen illalla näytettiin kuvia Toni Sailerista, aikansa kuuluisimmasta alppilaskijasta, taas välähdys lopusta, mutta mieleen tuli hänenkin poismenonsa.

NTV, Venäjän kanava on myös tullut mahdolliseksi katsoa, vanhoja filmejä, miksei uudempiakin. Uutisiakin tulee kun kellot oppii tuntemaan. Lähestymistapa meihin verrattuna on aivan toisenlainen. Koulupoika on jäänyt pyörällään auton ruhjomaksi, näytetään makaava poika kadulla, äiti joka itkee syleillen kuollutta poikaansa ja ystävät jotka yrittävät pitää äitiä koossa tukien häntä, näytetään päälle ajanut autoilija nimen kanssa ja näytetään kun ruumis siirretään paareilla huovalla peitettynä.
Mieleen tuli Thaimaan tv, jossa näytettiin tapetut poliisit tienvieressä tai Phuketin sanomalehti, jossa kuvan kanssa näytettiin itkevä raskaana oleva nainen rannalla. kun virta oli vienyt hänen miehensä, ei nyt sentään ihan lähikuvassa mutta kyllä kasvot olivat tunnistettavissa naista tukeneiden ihmisten joukossa.

Tänään ehdin jo lukea HS:stä siitäkin kun suomen TV2 pitää naisten EM-jalkapalloturnausta jonain väheksyttynä neitilajina. Itse hämmästelen sitä kun näytetään vain Suomen ottelut, onneksi Ruotsista voi katsoa lisäksi Ruotsin ottelut. Eurosportista näkisi kaikki ottelut, jos vain olisi. Kummallista kun ajattelee, että kisat järjestetään Suomessa, Suomi oli viimeksi välierissä, alkusarja varmaankin kiinnostaisi jos se näytettäisiin kokonaan. Ei näytä olevan enää kanavia tarpeeksi, kun YLE24kin annettiin suosiolla elintapakanava LIV:ille, Sanomien kanavalle, jolloin huomio kanavasta luopumisesta saatiin kiinnitettyä kanavien numeroiden vaihtoon! Uskomaton suoritus, jonka aivoriihi osoitti kyllä taitavuutensa ja sai varmaan ansaitun palkkion ja palkankorotuksen.

Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.

Aurinko hetken pilkisti, hiukan lämmitti ja siirryttyäni takaisin linja-auton käyttäjäksi aikataulu pakottaa lopettamaan nämäkin mietteet, jotka kuitenkin nimitän pääkirjoitukseksi, ei missään ole sanottu minkälaisen pääkirjoituksen tulee olla. HS ja monet muut eivät kerro kirjoittajan nimeä. HBL ja Aftonbladet kertovat, esimerkiksi.

Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen keskiviikko 2009-08-26 klo 13:35.


TV-katsaus. Osa 2.

Vielä kun sentään muistaa milloin Seitsemän uutiset tulee ryhdyin katsomaan. Kahdeksan uutisista (Nelonen) muistaa sen kun ne muuttuivat nimensä mukaisiksi 8 minuutin mittaisiksi pari vuotta sitten, katselu loppui ja nythän niistä ei tiedä edes milloin ne tulevat, ehkä varttia vaille tai yli. MTV3 sentään huolehtii tiedonvälityksestä ja lähetti juttua budjetti riihestä. Ei mennyt montaakaan tuntia, kun ennustin tasaverotuksen kiihtyvän ja niinhän siinä sitten kävi, että irvokas näytelmä tarvittiin jotta kehdattiin nostaa arvonlisäveroa, siis tasaveroa kaikille. Valtion talouden verotulojen supistuminen ei mitenkään, sen korvaaminen, voinut jäädä pelkästään hyväosaisille, köyhiäkin tarvitaan. MTV3:n toimittaja Vesa Kallionpää yritti suorassa lähetyksessä säätytalolta selostaa asiaa, mutta luopui, kun kaiken maailman ruoan, ravintolaruoan arvonlisäveron laskeminen ja nostaminen heti uudestaan oli aika sotkuiselta kuulostavaa, niinpä hän antoikin puheenvuoron nauhoitukselle, jossa pääministeri, ex-morsiamensa oikeussalissa hakkaaja Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri, ex-pöytäkirjan väärentäjä päästäkseen puoluekokousedustajaksi, Jyrki Katainen, selostivat asiaa. ts. käsikirjoitusta, jolla köyhiäkin kuritetaan tällä tasaveron nostamisella. Eivätkä miehet häpeä yhtään entisiä eivätkä nykyisiä tekosiaan.

2. pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen keskiviikkona 2009-08.286 klo 19:48. (Toimittaja Vesa Kalliopään koko nimi lisätty sunnuntaina 2009-08-30).



Viikkosanomat sunnuntai 2009-08-30.
Björn Wahlroos-story. - Pekka Kettunen-story.
TV-katsaus. Pääkirjoitus. Lue!
Helsingin Sanomien ulkomaan osasto kiinni sunnuntaisin? Pääkirjoitus. Lue!
Rädda Israel från dess regering. Aftonbladet 24.8.2009. Ledare. Läs!
Ruotsi puolustaa sananvapautta. Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus 25.08.2009. Lue!
Björn Wahlroos-story. Nettisanomien kirjoituksia 1999- Lue! 

Nettisanomat 10 vuotta. Etusivut elokuun 26. päivän tienoilta. Klikkaa kuvaa!

Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!


Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Viikkosanomat.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


 

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.
Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 



Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Viikko 35 - Sunnuntai 2009-08-30 - viikkosanomat.fi - viikko.fi - N:o 21


Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Mari Manninen: “Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan." HS 2005-05-07.
Tämä uutinen oli Helsingin Sanomille liikaa. Asianosaisinta kuulematta.


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2009-08-30 ja 2009-09-16 (karsinta), nettiin 2009-09-16, linkkejä 2009-09-18.
2009/08/30 viikkosanomat.fi - Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". - Mari Manninen: “Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan." - Tämä uutinen oli Helsingin Sanomille liikaa. - Asianosaisinta kuulematta. - Kirjoituksia Afganistanista. Viikkosanomat sunnuntai 30.08.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 21. Thaimaa Ravintolat Midnight Sun Restaurant Patong - Kata Ravintolat Sauna ja kabinetti Patong Sauna Majatalo Phuket Patong Majatalo-Huoneistot Moposkootteri- ja autovuokraus Patong - Kata Mopot ja auto Vene Flying Finn Phuket Vene- Kalastus Vuokrattava talo Thalangissa Talo- Huvila Phuket www.phuket.fi www.patong.fi www.thalang.fi www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.info



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.


"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sivun alkuun!


Sivu on koottu ja linkit korjattu useista sivustoista alkuperäisyys säilyttäen. Tekstin tyyppi ja koko on saattanut muuttua. Logo muutettu vastaamaan alkuperäistä rinnakkaisnimeä. Nettiin sunnuntaina 2012-03-25 20:25. PM.

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Maanantai 07.03.2016.)