POISTOT (HO 19.11.2015)
edellinen  seuraava - viikkosanomat.fi keskiviikko 2009-05-20. Uusin

Keskiviikko 2009-05-20
Kuva. "Tuulitukka eli liinaharja".
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin. Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi? Lue!
Arkisto: Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Arkisto: Äänikynnys uhkaa demokratiaa! Lue!
"Tuulitukka eli liinaharja".
Keski-Suomi. Jyväskylä. Sepänkatu. Keskiviikkona 2009-05-20 klo 13:16. Kuva Pertti Manninen.
Katso myös!
Samassa paikassa toiseen suuntaan "Luottamus lujasti" nettisanomat.com/2007/06/01 - Katso myös! "Mopotyttö".
nettisanomat.com/2005/09/29

24 hours in pictures (15 pictures) 20 May 2009: A selection of the best images from around the world guardian.co.uk/news/gallery/2009/may/20


Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

viikkosanomat.fi.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com
viikkosanomat.fi tiistai 2009-05-19.

Tiistai 2009-05-19
Eurovaalit - vaalien irvikuva. Tulossa! Vaalilakiuudistus - demokratian irvikuva. Tulossa!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Äänikynnys uhkaa demokratiaa! Lue!Laukaan ympäristön-
suojelusihteeri erotettiin.
Lue!

Pelon ilmapiiri Laukaassa.
Kuka erotetaan seuraavaksi? Lue!

Äiti ja lapsi

Äitien päivä
2000 2001
2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Ajankuvia toukokuu 2009. Metsä - Tehdas - Pelto - Liikenne -Järvi - Kirjasto - Kauppa - Nuoriso - Kiilto - Harakka - Selkä
Pappa. Nettisanomat tiistaina 2009-05-19.  
Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta ja satama. Maanantaina, lennonn päivänä, 2009-05-18 klo 15:05-15:44. Kuvat Pertti Manninen.

viikkosanomat.fi tiistaina 2009-05-19.
Muut lehdet.
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin. Laukaa-Konnevesi. Jussi Miettinen. Torstai 2009-05-14.

Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin.

Laukaan ympäristönsuojelusihteeri Eija Syrjälä on erotettu virastaan. Syrjälän virkasuhteen on purkanut maankäyttöosaston esimies kaavoituspäällikkö Heikki Ala-Tauriala johtavan terveystarkastajan Jukka Lappalaisen esityksestä.

Syynä virkasuhteen purkamiseen on väärien tietojen, tulkintojen ja syytösten levittäminen kunnan sisällä tai sen ulkopuolella. Työnantaja katsoo Syrjälän esittäneen omia mielipiteitään kunnan ympäristönsuojelun kantana ilman, että kaavoitus- ja rakennuslautakunta on ottanut asiaan kantaa tai tehnyt siitä virallista päätöstä.

Syrjälä on saanut toiminnastaan aiemmin kaksi varoitusta, joista ensimmäinen annettiin syksyllä 2006. Hän ei ole kuitenkaan työnantajan mukaan muuttanut toimintatapojaan. Huhtikuussa Syrjälä pyrki vaikuttamaan Keski-Laukaan eteläosan yleiskaavan valmistumiseen esimiehen selän takana.

”Menettelyllään Eija Syrjälä asetti koko yleiskaavaprosessin ja kaavan laillisuuden kyseenalaiseksi, ja tämä olisi voinut johtaa kunnan ja kunnassa toimivien yritysten kannalta tärkeän kaavahankkeen oleelliseen viivästymiseen sekä turhiin ja kalliisiin lisäkustannuksiin”, Ala-Tauriala toteaa virkasuhteen purkamisperusteissa.

Kunta katsookin, että Syrjälä on toiminnallaan menettänyt julkisen viranhoitoon vaadittavan luottamuksen.

Eija Syrjälä ei halua kommentoida virkasuhteen purkamisen syitä ennen seuraavaa kunnanhallituksen kokousta. Syrjälä pitää virkasuhteen purkamista laittomana ja aikoo valittaa siitä, mikäli kunnanhallitus ei puutu asiaan.

”Toivon omasta puolestani, että asia selvitettäisiin kunnan sisällä Sydämellisen Laukaan hengessä lakeja, sopimuksia ja henkilöstöstrategiaa noudattaen. Kunnanhallituksen ja valtuuston edustajat ovat ylläpitäneet avointa keskustelua asioiden selvittämiseksi ja varmasti harkinneet asiaa myös kunnan imagon ja taloustilanteen kannalta”, Syrjälä toteaa.

Osapuolilla on erilaiset näkemykset siitä, onko kunnanhallituksella asiassa otto-oikeus, eli mahdollisuus puuttua virkasuhteen purkamiseen. Syrjälän mukaan tällainen mahdollisuus on, kun taas Ala-Taurialan mielestä otto-oikeutta on käytetty lautakunnassa, eikä asiaa voida enää voida kunnanhallitukseen.

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta käsitteli virkasuhteen purkamista viime viikolla ja totesi purkuperusteet viranhaltijalain mukaisiksi. Kokouksessa kuultiin virkasuhde- ja henkilöstöasioiden asiantuntijana Laukaan kunnan henkilöstöjohtaja Erkki Jäppistä.

Erottamisen taustalla on muun muassa pitkä kiista kunnan ympäristöhallinnon organisaatiomallista ja työnjaosta ympäristönsuojelun siirryttyä kaavoitus- ja rakennuslautakunnan alaisuuteen vuonna 2005. Näkemyseroja on esiintynyt niin lähimpien kuin ylempienkin esimiesten kanssa.

Viime talvena Keski-Suomen työsuojelupiiri on tutkinut, onko kunta syyllistynyt työntekijänsä häirintään tai muuhun epäasialliseen kohteluun. Työsuojelupiiri totesi joulukuussa, että kunta ei ole kohdellut Syrjälää väärin. Sen mukaan kyse on ollut työn organisointiin ja työnantajan toimintavelvollisuuksiin kuuluvista työnjohdollisista toimista sekä ympäristönsuojelusihteerin ja työnantajan välisistä näkemyseroista.

Eija Syrjälä on työskennellyt Laukaan kunnassa vuodesta 1987 lähtien.

Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin. Laukaa-Konnevesi. Jussi Miettinen. Torstai 2009-05-14


Lue myös!

Laukaa-Konnevesi. Toimittajalta. Arja Korpela.
Herra iso herra. "Pari vuotta sitten kunnassa oli esillä ympäristötoimenjohtajan viran lakkauttaminen tehtävien vähennyttyä ja säästöjä etsittäessä. Joku toinen olisi tuossa tilanteessa nöyrtynyt, mutta ei Virtanen." Torstai 2007-01-04.
http://www.nettisanomat.com/2007/01/06/paak.htm

Kommentti Laukaa-Konnevesi-lehden päätoimittaja Arja Korpelan kirjoitukseen Herra iso herra:
Suomessa kansalaisille kuuluu oikeus taistella työpaikkansa puolesta eikä nöyrtyä painostuksen edessä.
"Jotenkin herää pelko, että hän kirjoituksellaan aloittaa uuden ajojahdin kunnan palveluksessa olevaa henkilöä kohtaan ja että hänellä on joidenkin näkymätön tuki takanaan."
Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Lauantai 2007-01-06.
http://www.nettisanomat.com/2007/01/06/paak.htm#suomessa

Laukaan malli: Kunta lahjoittaa ilmaiseksi 67 hehtaarin alueen Laukaan Peurunkagolf Oy:lle maakaupaksi naamioiden. Kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja myyjänä ja ostajana.
"Kokoukseen myyntiä puoltavan esityksen oli tehnyt kaavoituspäällikkö Heikki Ala-Tauriala." Nettisanomat Torstai 2007-04-05.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/05/etusivu.html#laukaan

Laukaassa haisee. Osa 2. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia pahimmillaan. Lyhyt pääkirjoitus. Pellosta rantaan. "Eri kirjoittajat tuovat uutta valaistusta asiaan. Asia haisee entistä enemmän. Päätöksenteossa mukana olleiden toiminta ei kestä tarkastelua. Esittely (kunnanjohtaja Esko Koliseva) on ollut ala-arvoista ja painostus kunnanhallituksessa (kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Parkkonen) aistittavaa näin härskin lopputuloksen saavuttamiseksi. Torstaina 2007-04-12.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/13/etusivu.html#laukaassa


Lue myös!

Sattumalta säilynyttä. 1985.

PUHEENVUORO KIRKKONUMMEN TALOUSARVIOKOKOUKSESSA LAUANTAINA JOULUKUUN 14. PÄIVÄNÄ 1985. Pertti Manninen. Katkelma:

Lopuksi parin viikon vanhaa Paavo Uusitalon tekstiä. Tähän ei amatöörillä ole enää mitään lisättävää.

“Kaupunkiympäristön laadusta on pyritty huolehtimaan kaavoituksen, muun rakentamiseen liittyvän ohjauksen ja rakennussuojelun avulla. Nämä keinot eivät ole merkityksettömiä. Ne eivät kuitenkaan ole olleet riittäviä ehkäisemään kaupunkiympäristön köyhtymistä. Juridisessa mielessä periaatteessa samat käytettävissä olevat keinot näyttävät lisäksi johtavan eri kunnissa varsin erilaisiin tuloksiin.”

“Ympäristöstään tietoinen, pätevän virkamiehistön omaava ja taloudellisesti vahva kunta voi toki vaikuttaa rakennetun ympäristönsä laatuun. Monet kunnat eivät kuitenkaan ole taloudellisesti vahvoja ja ympäristöarvot jauhautuvat lyhyen tähtäyksen etulaskelmien puristuksessa.”

“Korruptiosta kertovia dokumentteja on monin verroin enemmän kaupunkien rakennuskannassa ja vahvistetuissa kaavoissa kuin raastuvanoikeuksien arkistoissa.”

PUHEENVUORO KIRKKONUMMEN TALOUSARVIOKOKOUKSESSA LAUANTAINA JOULUKUUN 14. PÄIVÄNÄ 1985.

Kokonaan:
http://www.nettisanomat.com/2008/05/01/puheenvuoro19851214.htm
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin. Laukaa-Konnevesi. Jussi Miettinen. Torstai 2009-05-14. Isonna!

News World news Sri Lanka Body of Tamil Tigers leader discovered Sri Lankan TV broadcasts images of corpse said to be that of Velupillai Prabhakaran as civil war is declared over Matthew Weaver and agencies guardian.co.uk, Tuesday 19 May 2009 08.55 BST

News World news China Last Tiananmen Square 'hooligan' released from jail in China Liu Zhihua last to be freed of those jailed on hooliganism charge following Tiananmen Square protests 20 years ago AP guardian.co.uk, Tuesday 19 May 2009 16.01 BST

News Science Fossil Ida Fossil Ida at a glance Key facts about the most complete primate fossil ever discovered James Randerson guardian.co.uk, Tuesday 19 May 2009 15.30 BSTviikkosanomat.fi tiistaina 2009-05-19.
Muut lehdet.
Elokuvalippujen hinnat karanneet. Keskisuomalainen. Mielipiteet. Riku Hjelt. Torstai 2009-05-14.

Elokuvalippujen hinnat karanneet

Tekeekö mieli elokuviin? Minkälaisen elokuvan valitset?
11 euroa maksavan lipun 3D-animaatioon?
Vai kenties 9 euroa maksavan lipun tavalliseen elokuvaan?

Ei siis mikään ihme, että elokuvissa käyvät nuoret valittavat viikko- tai kuukausirahojensa pienuutta.
Elokuvalippujen hinnat ovat viime aikoina nousseet päätähuimaaviksi. Arkisin ennen klo 17 ne maksavat 6,80 euroa, klo 17 jälkeen 9 euroa ja viikonloppuisin peräti 10 euroa! Nämä uudet 3D-elokuvat maksavat 11 euroa.

Itse käyn harvoin elokuvissa. Minulla ei ole suuria "tuloja", joten jos kävisin elokuvissa säännöllisesti, menisivät kaikki käyttörahani siihen. Minusta yksinkertaisesti 9 euroa vain on liian kallis.
En haluaisi kuulostaa vanhoilliselta, mutta miettikää, paljonko maksoi tavallinen lippu markan aikana. Vaikka lippu maksaakin nykyään paljon, monet hyväksyvät sen ja käyvät silti elokuvissa. Kävisin itsekin, jos lippu olisi muutaman euron halvempi. Mitä jos elokuva oli huono ja ajattelee, että sinne meni sekin 9 euroa?

On toki ymmärrettävää, että on lama-aika ja kaikki maksaa paljon, mutta olisipa edes yksi asia, joka ei maksaisi paljon.
Te, jotka olette kyllästyneet kalliisiin elokuvalippuihin: antakaa vain palautetta Finnkinolle. Palautetta he nimenomaan tarvitsevat.

RIKU HJELT

8. lk
Jyväskylä, Palokka

Elokuvalippujen hinnat karanneet. Keskisuomalainen. Mielipiteet. Riku Hjelt. Torstai 2009-05-14.Lue myös!

Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Keskisuomalainen. Mielipiteet. Torstaina 10.02.2005.
ANNI JÄMSEN Palokan koulu, 8B Jyväskylän maalaiskunta.
http://www.nettisanomat.com/2005/03/10/elokuvalippu.htm


Arkisto:Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen "oikeusministeri" meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Lue myös! Suomalainen polttouhri.
"Ohjelmassa haastateltiin myös nykyistä likaisen työn tekijää, oikeusministeriä nimeltään Tuija Brax. ... nyt hän oli omaksunut tosi ällöttävän, silloisten ja nykyistenkin päättäjien perseennuolemisen. Aivan kirkkaalla naamalla hän väitti, että lamavelallisten asia on hoidettu hyvin ja että “ulkomailtakin tullaan tutustumaan tähän maailmassa ainutlaatuiseen velallisten armahtamiseen”. Pääkirjoitus 2008-02-19.


Lauantai 2008-04-26"Puinen kissa kaupan ovella kiinnittämässä huomiota vaihtoehtoisiin tuotteisiin". Kuva: Pertti Manninen eilen perjantaina 2008-04-25 iltapäivällä. Jyväskylä. Kauppakatu. Laajenna!

Suuri vaalilakiuudistus Nettisanomissa tällä viikolla:

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Torstai 2008-04-24


Oikaisu! Perjantai 2008-04-25

Jälkisana perjantaina 2008-04-25.
Perjantai 2008-04-25

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.

Äänikynnys uhkaa demokratiaa.

Odotettu ehdotus eduskuntavaalien paikkajaon uudistamiseksi on nyt nk. puoluesihteerikomiteassa muuttunutkin pöyristyttäväksi hyökkäykseksi kansanvaltaa vastaan.

Esitetyn äänikynnyksen – valtakunnallisesti 3,5 prosenttia, vaalipiirikohtaisesti 12 prosenttia – ja vaaliliittojen kieltämisen ilmeinen tarkoitus on estää uusien poliittisten voimien synty ja keskittää siten kaikki valta tämänhetkisille eduskuntapuolueille aina hamaan ikuisuuteen.

Vaaliuudistuksen alkuperäinen tarkoitus oli laskea niin sanottua piilevää äänikynnystä, mutta nyt tarjottu malli päinvastoin nostaa läpipääsyn rajaa yhdessätoista vaalipiirissä viidestätoista. Esimerkiksi uudella maalla kansanedustajapaikkaan on tähän asti riittänyt noin kolme prosenttia vaalipiirin äänistä ja Helsingissäkin vajaat viisi prosenttia.

Nämä alhaisen äänikynnyksen vaalipiirit ovat olleet pienille ja erityisesti uusille puolueille välttämätön henkireikä, joka nyt suljetaan.

Puolueiden ulkopuoliset ehdokaslistat asetetaan täysin mahdottomaan asemaan. Näin demokratia heikkenee ja vaihtoehtojen vähetessä äänestysaktiivisuus ja yleinen kiinnostus politiikkaan tulevat taatusti laskemaan entisestään.

Äänikynnystä ei voi mitenkään perustella demokratian kannalta. Se on tahallinen keino heikentää vaalien suhteellisuutta ja oikeudenmukaisuutta, ja se tekee eri ehdokkaille annetuista äänistä eriarvoisia.

Se, että jopa yli 100 000 ihmisenäänet mitätöidään vain sillä perusteella, että he ovat äänestäneet ”väärää” puoluetta. on diktatuuria eikä demokratiaa.

Vilpittömästi toteutettuna uudistus olisi voinut poistaa vaalijärjestelmän rasitteina pitkään olleita epäoikeudenmukaisuuksia. Nyt puolueiden röyhkeys uhkaa kuitenkin suistaa meidät synkälle tielle. Toivottavasti eduskunta vielä torjuu tämän katastrofin.

Ville Hänninen
valt. yo Helsinki


Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.

viikkosanomat.fi maanantai 2009-05-18.

Maanantai 2009-05-18.
Eurovaalit - vaalien irvikuva, jos ja kun äänestysprosentti jää 30:een. Vaaleissa äänestetään Vanhasen ruusuisesta menneisyydestä ja ryysyisestä tulevaisuudesta! Tulossa!
Kuva 
Kymmenen vuotta sitten.
Lätkäfanin hurma ja humala.
 
Äiti ja lapsi

Äitien päivä
2000 2001
2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Ajankuvia toukokuu 2009. Potkurikone - Varis - Lento - Harakka - Satama - Kosteikko - Vanhus - Rautakauppa - Koulu.
Nettisanomat maanantaina 2009-05-18.  
Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta ja satama. Maanantaina, lennonn päivänä, 2009-05-18 klo 11:43-13:45. Kuvat Pertti Manninen.

News Media New York Times New York Times columnist caught in plagiarism row Maureen Dowd's column features paragraph virtually identical to passage written by Talking Points Memo blogger Ed Pilkington in New York guardian.co.uk, Monday 18 May 2009 18.03 BST


Kommentti: Ainahan näitä sattuu. Joku vuosi sitten nyt taas Jyväskylän valtuustossa vaikuttava Katja Sorri kopioi häikäilemättä lappilaislmatkailulehteä kertoessaan liikunnan ihanuudesta. Jäätyään kiinni hän yritti vielä väittää, että oli korkeintaan lukenut kyseisen artikkelin, mutta Suur-Jyväskylän lehti julkaisi molemmat rinnakkain ja antoi välittömästi potkut kolumnistilleen. Sorri oli muuttanut joitakin sanoja ja yritti kiemurrella asiassa. Ikinä hän ei kai ole pyytänyt anteeksi käytöstään keneltäkään ja nyt tämä eetikko sitten päättää Jyväskylän asioista, onhan hän siihen saanut valtakirjan. Nettisanomat. Pertti Manninen. Nettisanomat torstaina 2009-04-23
TV-dokumentti: Jouni Backman ja Tuija Brax suunnittelevat sähköistä äänestystä.

"TV-dokumentti: Jouni Backman ja Tuija Brax suunnittelevat sähköistä äänestystä." Kuvat keskiviikkona 2009-04-22 klo 20:00 alkaneesta "dokumenttisarjasta" IT, jossa esitellään sähköiseen äänestyskokeiluun johtaneita syitä. Johtaja Jouni Backman (sdp) vastasi tästä 1 miljoona euroa maksaneesta fiaskosta toimittajan TietoEnatorin edustajana ja oikeusministeri Tuija Brax (vihr) hurmahenkisen Matti Vanhasen (kesk) hallituksen oikeusministerinä tilaajana. Kuvissa Backman selostaa myyntistraregiaansa;" Ajattelin vain ehdottaa, että heitän jotain soopaa tietokoneista ..." ja Brax esittelee ideaansa pääministerille: "Luoja, miten ideoita pukkaa!". Pääministeri innostui asiasta niiin, että ehdotti julkisesti, ihan oikeasti, että sähköinen äänestys mahdollistaisi ennakkoäänestyksen tuloksen julkistamisen päivittäin, jotta "olisi kivaa ja jännää". Kokeilun jälkeen oikeusministeri Tuija Brax ei uskaltanut tulla tänään Eduskunnan televisioidulle kyselytunnille. Vaisu harmaa pääministeri onnistui olemaan vastaamatta edustaja Heidi Hautalan (vihr) Kiinan ihmisoikeuksia koskevaan kysymykseen. Hautala tivasi Vanhaselta, mitä mieltä tämä itse on asiasta, kun aina piiloutuu nykyisin järjestöjen kantoihin, toisin kuin vielä 30-kymppisenä nuorena toimittajana haukkuessaan järjestöt maanrakoon. Kirjoitus Baltic Star. Puhemies Sauli Niinistö (kok) armahti Matti Vanhasen, kun eväsi alamaiskatselijoita halveksien Heidi Hautalan jatkokysymyksen. Torstaina 2009-04-23 pääkuva ja -kirjoitus. Pertti Manninen. Isonna!


Arkisto: Yksi tai kaksi on joukosta poissa. Selviä ja hiukan epäselviäkin kuvia Ylen uutislähetyksestä, johon vastuunpakoilija oikeusministeri Tuija Brax ei uskaltanut tulla. Tänään keskiviikkona 2008-10-29. Katso!Nettisanomat torstaina 2009-04-23
TV-dokumentti: Paul Wolfowitz esittelee köyhyyden poistamisohjelmaansa tultuaan nimitetyksi Maailman pankin johtajaksi. (SVT2 keskiviikkona 2009-04-22 yöllä.)
"Tietyt asiat ovat ilmeisiä, tavoitteena on vähentää köyhyyttä." "Kun kaikki köyhät on tapettu ei köyhyyttä enää ole."
"Vissa saker är uppenbara. Som att målet är att minska fattigdomen." "När de fattiga har dödats Finns ingen fattigdom mer"

TV-dokumentti: Paul Wolfowitz esittelee köyhyyden poistamisohjelmaansa tultuaan nimitetyksi Maailman pankin johtajaksi. Kuvat keskiviikkona 2009-04-22 yöllä (Suomen aikaa) dokumenttisarjasta Världen, osa "En torped ber om ursäkt" - Torpeedo pyytää anteeksi. Siinä entinen torpeedo John Perkins kertoo USA:n likaisesta pelistä, jossa tapettiin valtion päämiehiä lento-onnettomuuksiksi naamioiden ja paljosta muusta, Katso ohjelman esittelyteksti. Ensimmäinen sitaatti Wolfowitzin, toinen Perkinsin. Kuvat Pertti Manninen SVT2-UR:n lähetyksestä. Nettisanomat torstaina 2009-04-23. Isonna! Lue myös! Nettisanomat 2005-03-19
viikkosanomat.fi sunnuntai 2009-05-10. Äitien päivä.

Sunnuntai 2009-05-10.
" ...muistakaa omaa äitiä, elävää tai poisnukkunutta. Muistakaa myös muita äitejä. Ruusu tai ruusubegonia äitienpäivänä kirvoittaa kyynelen saajan ja antajan poskelle."
Kukkia Äitien päivä. Äiti ja lapsi

Äitien päivä
2000 2001
2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Nettisanomat sunnuntaina 2009-05-10. Vappu 2009. Äitejä, lapsia ja hiukan isiäkin. Suomalainen karnevaali alkaa ... jatkuu ... jatkuu ... jatkuu ... jatkuu
Vappu 2009. Äitejä, lapsia ja hiukan isiäkin. 1. Tulo. 2. Olo. 3. Olo. 4. Lähtö.
Keski-Suomi. Jyväskylä. Ilmarisenkatu - Aren aukio - Kauppakatu - Kirkkopuiston kioskikahvio - Asemakatu. Kauppakatu. Perjantaina 2009-05-01 klo 11:35-12:47. Kuvat Pertti Manninen.

Nettisanomat sunnuntai 2009-05-10. Äitien päivä.
"Kukkia äidille". PLANTAGEN perjantaina 2009-05-08 klo 16:54.

Nettisanomat sunnuntaina 2009-05-10.
"Kukkia äidille". PLANTAGEN perjantaina 2009-05-08 klo 16:54.
Keski-Suomi. Jyväskylä. Laukaantie. Perjantaina 2009-05-08 klo 16:54. Kuva Pertti Manninen.


News World news Russia Vladimir Putin signals he is pondering a presidential comeback in 2012 Luke Harding in Moscow guardian.co.uk, Sunday 10 May 2009 20.02 BST

News World news Pakistan Pakistani civilians flee Swat valley as major ground offensive draws closer • Army orders residents to leave during lull in fighting • Exodus prompts warning of humanitarian crisis Declan Walsh in Islamabad and Sana ul Haq in Mingora guardian.co.uk, Sunday 10 May 2009 23.03 BST

Comment is free Sharia solution Editorial guardian.co.uk, Sunday 10 May 2009 23.39 BST

Comment is free Cif America Don't try Bush officials for torture John Bolton is right that Obama should quash Spain's prosecution of Bush officials – just not for the right reasons http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/may/08/john-bolton-obama-torture-spain

Comment is free We cannot abandon British terror victims The government's reluctance to support innocent Britons caught up in overseas terrorist attacks is profoundly shameful http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/may/11/british-terror-victims-mumbai

News World news Afghanistan Phosphorus claim after fatal air strikes in Afghanistan Jon Boone in Kabul The Guardian, Monday 11 May 2009 http://www.guardian.co.uk/world/2009/may/10/afghanistan-attacks-phosphorus-investigation

News World news Our man at Bilderberg: in pursuit of the world's most powerful cabal Once a year, it is rumoured, the global elite gather at a luxury hotel to chew the fat and fine-tune their secret plans for world domination. We sent Charlie Skelton in pursuit Read Charlie Skelton's second Bilderberg dispatch Charlie Skelton guardian.co.uk, Wednesday 13 May 2009 13.24 BST

News World news Greece Our man at Bilderberg: Close, but still no cabal With the annual secret meeting of the global elite only hours away, the shadowy corporatocracy remains tantalisingly elusive, writes Charlie Skelton Charlie Skelton guardian.co.uk, Wednesday 13 May 2009 17.47 BST

News Media PDA @Thinking Digital: 'Newspapers are dead' Newsweek writer Dan Lyons says that newspapers are in denial about their collapsing business and will never recover. http://www.guardian.co.uk/media/pda/2009/may/14/newspapers-blogging

News Media Greenslade The Economist: news will survive newspapers Posted by Roy Greenslade Thursday 14 May 2009 18.54 BST guardian.co.uk
http://www.guardian.co.uk/media/greenslade/2009/may/14/downturn-digital-media

Leaders Media The rebirth of news May 14th 2009 From The Economist print edition The internet is killing newspapers and giving birth to a new sort of news business
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=13649304

Sport Football Premier League United retain Premier League crown after goalless finale at Old Trafford Premier League Manchester United 0 Arsenal 0 Paul Wilson at Old Trafford guardian.co.uk, Saturday 16 May 2009 15.35 BST

Sport Football Premier League Manchester United clinch the title in a manner in keeping with their season As befitted their campaign as a whole, Ferguson's side did only what was needed and amid the odd murmur of dissent Posted by Kevin McCarra at Old Trafford Saturday 16 May 2009 15.11 BST guardian.co.ukVuosi sitten: Sunnuntai. 2008-05-11. "Tänään on ensimmäinen äitienpäiväni, jolloin en voikaan viedä ruusua äidille kotiin."
Pertti Manninen.

Pääkirjoitus. 2001.
Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina ja lätkän MM:ää pelataan samana päivänä. Myös formulaa ajetaan. Voittako vääryys aina? Tähän kysymykseen voi yhä ajankohtaisesti tutustua Kaari Utrion ja Noam Chomskyn artikkeleissa. Vaikka heidän esittämänsä kysymykset ovat elämän eri alueilta ja eri mittakaavoista, pohjimmiltaan ne ovat hämmästyttävän samanlaisia. Vahvempi voittaa aina, vai voittaako? Jos tällaiset rohkeat ihmiset puuttuisivat kysymyksineen, olisimme kaikkitietävien keskinkertaisten kyynikkojen armoilla, jotka nauravat partaansa, kun kiinnitämme kaiken huomiomme maailman tärkeimpään viihteeseen. Siis kaiken huomiomme.
Edellä olevasta kirjurin roolista aivan henkilökohtaista: muistakaa omaa äitiä, elävää tai poisnukkunutta. Muistakaa myös muita äitejä. Ruusu tai ruusubegonia äitienpäivänä kirvoittaa kyynelen saajan ja antajan poskelle. Pertti Manninen 10.05.01 nettisanomat.com 2001/05/10
Torstai 2009-03-05. Äidin syntymäpäivänä. Tänään on kulunut 93 vuotta äidin syntymästä ja 15 kuukautta kuolemasta. Pertti Manninen.


2006 Kuva: Lapsenlapsi syleilee mummiaan lähtiessään kotimatkalleen tämän 90-vuotispäiviltä. 2006/03/05/etusivu.htm
 

Äiti ja lapsi

Äitien päivä
2000 2001
2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008


viikkosanomat.fi lauantai 2009-05-09.


Lauantai 2009-05-09
Voiton päivä.
 
Arkisto 2005. Kuva. Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. Pertti Manninen.
Voitonpäivä: "Maailman johtajat juhlivat sodan loppua Moskovassa. Presidentti Vladimir Putin: "Sota tuli jokaiseen kotiin. - Meidän on puolustettava nykyistä maailmanjärjestystä, joka perustuu turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, uuteen keskinäisten suhteiden kulttuuriin, joka ei salli kylmien sotien eikä todellisten sotien toistuvan." Lähde: Keskisuomalainen 10.05.2005. www.nettisanomat.com/2005/05/10/kuvasupernova.htm

Arkisto 2005

www.nettisanomat.com/2005/05/10/etusivu.htm

nettisanomat  tiistaina 10. toukokuuta 2005  etusivu    nro 356 

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
Julkaistu aikaisemmin seuraavin tekstein ja linkein: "Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. 
Lue myös! NATO. Vauhti-viikko. Helsingin Sanomat syyskuussa 2003. Kahdeksan artikkelia! 2003/10/09/natovauhti.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Muut lehdet. Ja tänään uutta:
Helsingin Sanomat. Kotimaa. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005: "Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan."  Lue lisää!
Lue myös!  "Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille." Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 1999/09/02/netti0109.htm#natoeite

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Kuva. Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. Pertti Manninen.
Voitonpäivä: "Maailman johtajat juhlivat sodan loppua Moskovassa.. Presidentti Vladimir Putin: "Sota tuli jokaiseen kotiin. - Meidän on puolustettava nykyistä maailmanjärjestystä, joka perustuu turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, uuteen keskinäisten suhteiden kulttuuriin, joka ei salli kylmien sotien eikä todellisten sotien toistuvan." Lähde: Keskisuomalainen 10.05.2005. Isonna!

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Kuva: Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. Kuva: Pertti Manninen.  Isonna!
Katso myös! Äiti ja lapsi. 2000/05/11/viikonkuva.htm
Muistikuva Jukka Kajavan kirjoituksesta sen jälkeen kun joku suomalainen europarlamentaarikko-äiti intoili, että hän antaisi poikansa lähteä ilomielin sotaretkelle, jos tämä poika niin itse haluaisi. Kajavan lakoninen toteamus: Onneksi hän ei ole äitini, oma äitini kyllä toppuuttelisi. Muistikuva Pertti Manninen.

Perustuslaki
Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Pääkirjoitus. EU:n perustuslaista halutaan kansanäänestystä. Perustuslaillinen sopimus-nimitys elää enää vain sitkeimpien puheissa. Helsingin Sanomien pääkirjoituksenkin (10.05.2005) otsikko  on jo nimeltään: "Tietoa perustuslaista kaivataan". Tosin kirjoituksessa kyllä selostetaan Aamulehden tekemää mielipidetiedustelua, jonka mukaan "suomalaiset kaipaavat kansanäänestystä perustuslaista"!
Pääkirjoitus. Pertti Manninen tiistaina 10.05.2005. Lue lisää!

Palkkasoturi

"Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin." Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli. 2004/03/25/etusivu.htm
   

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Veikko Hursti 1924 - 2005.
Tuuli käy heidän ylitseen.
Kuva: Pertti Manninen.
Poisnukkuneitten muistolle. Sarja. 

Arkisto 2005 www.nettisanomat.com/2005/05/10/etusivu.htm

Arkisto 2005
www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Muut lehdet.Helsingin Sanomat pääuutissivu lauantaina 07.05.2005.
"Moskovan voitonjuhlalla kaksimielinen merkitys. Max Jakobsonin kolumni A4."

"Suomalainen ottaa sinkkiarkun vastaan ylpeänä.
Mari Mannisen Vallan liikkeet A6."

"Entä jos taloyhtiö toimisi kuin YK?
Jaakko Kangaluoman Pallon liikkeet A 14."
www.helsinginsanomat.fi Juha-karhu on taas liikkeellä. Katso, missä se on kulkenut."Helsingin Sanomat. Kotimaa  lauantaina 07.05.2005.
"Vientilihan tarkastamiseen kelpaa vain venäläinen eläinlääkäri."
"Vallan liikkeet. Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan."


Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.

“Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.

Rauhanturvalain uudistusta pohtiva työryhmä jättää esityksensä ensi viikolla.. Uudistuksen takana on erityisesti Suomen osallistuminen EU:n nopean toiminnan joukkoihin.
Monet uskovat, että suomalaissotilaat voivat joutua nopean toiminnan joukoissa kovempiin tilanteisiin kuin nykyisissä rauhanturvatoimissamme on totuttu. Sitäkin on pelokkaina mietitty, että sotilaita tuotaisiin kotiin ruumisarkuissa.

Pelko on aiheellinen. EU:n uudet joukot voivat pahimmillaan kohdata samanlaisia hetkiä kuin ruotsalaiset SSG -erikoisjoukot Kongossa toissa kesänä.
YK:n valtuuttamalla EU joukolla oli lyhyt, mutta vaarallinen tehtävä. Sen piti suojella Kongon Bunian kaupungin läheisellä alueella pakolaisia ja siviilejä sekalaisilta asejoukoilta kunnes YK saisi paikalle isomman rauhanturvajoukon. Ennen EU -joukkojen tuloa alueella oli lahdattu sadoittain ihmisiä
Kesäkuusta elokuuhun kestäneen tehtävän aikana ranskalais-ruotsalainen ryhmä kävi tulitaisteluja asejoukkioiden kanssa. Noin 20 kuoli vastapuolelta, ranskalais-ruotsalaisesta joukosta ei yksikään.

Tyypillinen taistelu: EU-joukko saattoi siviilejä kylään. Parikymmentä lähimaastossa piileskellyttä sissiä avasi tulen saattajia kohti. Ruotsalaiset ja ranskalaiset vastasivat tuleen, hyökkäsivät ja pakottivat pyssymiehet pakosalle.
Asejoukkioista osa taisteli huumattuina, mukana oli palkkasotilaita naapurimaista ja lapsisotilaita. Myös lapsia oli lupa ampua. Ruotsalaisten mukaan lapsisotilaita ei kuitenkaan jouduttu ampumaan, koska lapset pakenivat heitä varten jätetyistä peräytymisreiteistä.

Näin hurjiin taisteluihin ruotsalaiset eivät olleet joutuneet 40 vuoteen, sitten edellisen Kongo-operaation 1960-luvulla. Ruotsalaiset tiesivät ennalta. kuinka vaarallisesta tehtävästä oli kyse, ja olivat valmiina riskeihin.
Valtiopäivät hyväksyivät Kongoon menon mukisematta, eivätkä ruotsalaisviestimet pelotelleet vaaroista ennalta. Taisteluista uutisointikin oli maltillista.

Rauhanturvatoiminnan muutoksesta käytiin Ruotsissa iso keskustelu jo 1990-luvun puolivälissä, mikä selittänee, miksi EU:n nopean toiminnan joukot eivät ole nostattaneet. Ruotsissa samanlaista keskustelua kuin Suomessa.
Ruotsalaisilla on myös tapana ajatella, että heidän kuululuu asuttaa maailman hädänalaisia. Kukaan ei tosin tiedä. miten kansan mieli muuttuu, jos aputoimista oikeasti tuleekin useampi ruumis kotiin.

EU:n nopean toiminnan joukkoihin osallistuminen lisää suomalaissotilaiden riskiä kaatua taistelussa.
Kongon esimerkki ja rauhanturvaamisen haasteet Afrikassa ovat olleet eurooppalaisten sotilaiden ja poliitikkojen mielessä, kun he ovat viime aikoina kehitelleet nopean toiminnan joukkojen kärkiryhmien eli taisteluosastojen valmiuksia vaativiin operaatioihin. Suomi on muodostamassa taisteluosaston Ruotsin, Norjan ja Viron kanssa, toisen Saksan ja Hollannin kanssa.

Omien miesten ja naisten asettaminen vaarallisiin tehtäviin on kallis uhraus. Se on silti suuren hintansa arvoinen, jos sillä estetään vaikkapa Kongossa satojen tai tuhansien siviilien lahtaus ja kansanmurha. Silloin Suomi on mukana rohkeasti siellä, missä apua huutavimmin tarvitaan.
Tuollaisista tehtävistä ruumisarkussa kotiin tuodun sotilaan ottaisin vastaan surullisena, mutta ylpeänä suomalaisena ja maailmankansalaisena.

Mari Manninen
Mari.manninen @sanoma.fi
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Tukholman-kirjeenvaihtaja.”

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. 


Isonna!

Lue myös!  "Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille." Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 1999/09/02/netti0109.htm#natoeite

Lue myös!  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli. 2004/03/25/etusivu.htm

Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. Kuva: Pertti Manninen.  Isonna!

Katso myös!
Äiti ja lapsi. 2000/05/11/viikonkuva.htm
Muistikuva Jukka Kajavan kirjoituksesta sen jälkeen kun joku suomalainen europarlamentaarikko-äiti intoili, että hän antaisi poikansa lähteä ilomielin sotaretkelle, jos tämä poika niin itse haluaisi. Kajavan lakoninen toteamus: Onneksi hän ei ole äitini, oma äitini kyllä toppuuttelisi. Muistikuva Pertti Manninen.

Arkisto 2005 www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

News World news Pope Benedict XVI Pope Benedict: church can contribute to Middle East peace Catholic leader speaks of respect for Islam on visit to Jordan before heading to Israel and Palestinian territories Associated Press guardian.co.uk, Friday 8 May 2009 14.18 BST

News World news Pakistan Swat residents flee as army declares full-scale offensive against Taliban UN warns of humanitarian crisis in Pakistani operation to 'eliminate' insurgents Declan Walsh in Islamabad and Sana ul Haq in Mingora guardian.co.uk, Friday 8 May 2009 17.57 BST

News World news Iraq Former US soldier convicted of Iraqi girl's murder could get death sentence Jury will decide on Monday if Steven Green will be put to death for rape and murder of 14-year-old girl Ed Pilkington in New York guardian.co.uk, Friday 8 May 2009 19.23 BST

Comment is free The paradox of Israel's pursuit of might Forty years ago, I was enraptured by Israel's courageous sense of mission. For me today, as for many, that idealism has palled Max Hastings guardian.co.uk, Saturday 9 May 2009 08.00 BST


Nettisanomat perjantai 2009-05-08. N:o 977

Perjantai 2009-05-08
Hiljainen mielenosoitus sodassa kuolleiden siviiliuhrien muistolle perjantaina 8.5.2009 klo 12:00- 12.10.
 
Nettisanomat perjantaina 2009-05-08.
Hiljainen mielenosoitus sodassa kuolleiden siviiliuhrien muistolle perjantaina 8.5.2009 klo 12:00- 12.10. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Asemakatu. Kompassi. Perjantaina 2009-05-08 klo 12:05. Kuvat Pertti Manninen.

Hiljainen mielenosoitus sodassa kuolleiden siviiliuhrien muistolle perjantaina 8.5.2009 klo 12:00- 12.10.
Hiljainen mielenosoitus sodassa kuolleiden siviiliuhrien muistolle perjantaina 8.5.2009 klo 12:00- 12.10.
SPR:n nuoret ja nuoret ohikulkijat.

Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Asemakatu. Kompassi. Perjantaina 2009-05-08 klo 12:05. Kuvat Pertti Manninen.Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.nettisanomat.com/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti [email protected]

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: [email protected]
To: [email protected]
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "Pekka xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "lennonsto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka xxxxxxxxa ja tämän lennonstosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


viikkosanomat.fi. Keskiviikko 2009-05-20. - N:o 12. Kuva. "Tuulitukka eli liinaharja".
Eripainos
Nettisanomien numeroista logo ja nimi muuttaen.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2009-06-03, nettiin 2009-06-03, linkkejä 2009-06-03.
2009/05/20 - viikkosanomat.fi - Kuva. "Tuulitukka eli liinaharja". Laukaan ympäristön suojelusihteeri erotettiin. Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi? - Ajankuvia toukokuu 2009. Metsä - Tehdas - Pelto - Liikenne -Järvi - Kirjasto - Kauppa - Nuoriso - Kiilto - Harakka - Selkä - Ajankuvia toukokuu 2009. Potkurikone - Varis - Lento - Harakka - Satama - Kosteikko - Vanhus - Rautakauppa - Koulu. - Äitien päivä - Kuva. Kukkia - Kuvasarja. Vappu 2009. Äitejä, lapsia ja hiukan isiäkin. - Kuva. Voiton päivä. - Arkisto 2005. Kuva. Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. - Kuva. Hiljainen mielenosoitus sodassa kuolleiden siviiliuhrien muistolle perjantaina 8.5.2009 klo 12:00- 12:10. - Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös - Nettisanomat - lehti - Jarmo Kivistö - kihlakunnan vouti - Pertti Manninen - päätoimittaja - xxxxx xxxxxxx - asianajaja, lennonsto xxxxx xxxxxxx Ky - viikkosanomat.fi keskiviikko 20.05.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin. Laukaa-Konnevesi. Jussi Miettinen. Torstai 2009-05-14.Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin. Laukaa-Konnevesi. Jussi Miettinen. Torstai 2009-05-14.

 


Sivu on koottu ja linkit korjattu useista sivustoista alkuperäisyys säilyttäen. Tekstin tyyppi ja koko on saattanut muuttua. Logo muutettu vastaamaan alkuperäistä rinnakkaisnimeä. Nettiin sunnuntaina 2012-03-25 20:25. PM.

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Maanantai 07.03.2016.)